Mix Fold 2

Xiaomi predstavio fleksibilni telefon: Najveći, najlakši i s tekućom lećom

Xiaomi je predstavio preklopni pametni telefon koji prepun nove tehnologije, među kojima se najviše ističe nova bionička leća, novi sustav hlađenja i čak četiri zvučnika.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 03. 2021. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Xiaomi je službeno predstavio svoj prvi sklopivi pametni telefon Mi MIX FOLD. Glavna karakteristika ovog uređaja veliki je fleksibilni unutarnji zaslon od 8,01 inča WQHD + i vanjski zaslon od 6,52 inča, što ga čini najvećim takvim uređajem na tržištu.

U Xiaomiju su posebnu pozornost posvetili unutarnjem fleksibilnom zaslonu čije su šarke u obliku slova U, a težina je za četvrtinu manja u odnosu na konkurente. Iz tvrtke ističu kako su obavili sva testiranja te je uređaj prošao 200.000 savijanja u ispitivanju pouzdanosti i do 1 milijun savijanja u ekstremnim ispitivanjima pouzdanosti.

Video: YouTube

Zaslon od 1 milijarde boji pažljivo je prilagođen Xiaomijevim vlastitim algoritmom kalibracije boja, čime se postiže maksimalna svjetlinu od 900 nita i ukupna svjetlinu od 600 nita, dok se omjer kontrasta boja od 4.300.000: 1, podrška za Dolby Vision i HDR10 + i DCI-P3 spektar boja kombiniraju za stvaranje izuzetno dinamičnog i životnog izgleda slike.

Uz unutarnji zaslon, Mi MIX FOLD ima i 6,52-inčni vanjski AMOLED zaslon, s brzinom osvježavanja od 90 Hz i brzinu uzorkovanja na dodir od 180 Hz i HD + rezoluciju.

Pokrenuti Xiaomijevim vlastitim AI algoritmom, vanjski i unutarnji zasloni Mi MIX FOLD uređaja mogu generirati slike i video zapise u super rezoluciji. Osim toga, sposobni su udvostručiti razlučivost slika sa 720p na 1440p. Za video, AI algoritam utrostručuje razlučivost, poboljšavajući kvalitetu s 480p na 1440p.

Mi MIX FOLD dolazi s četiri zvučnika, koji su dsmješteni s obje strane zaslona, a dodatno su pojačani 15V SmartPA opcijom koja razinu zvuka dovodi do razine koja je do 40% glasnija u usporedbi s razinom glasnoće kod Mi 10 Pro uređaja. Korištenjem Xiaomijevog vlastitog algoritma s nizom od četiri zvučnika, uređaj može realizirati 3D prostornu reprodukciju audio polja, koja gradi dodatnu dimenziju zvuka na vrhu temeljnih dvostrukih zvučnika.

Video: YouTube

Mi MIX FOLD prvi je uređaj sa Surge C1 procesorom - profesionalnim čipom za obradu slika koji je razvio Xiaomi. Proizvod dvogodišnjeg razvoja i ulaganja u istraživanje i razvoj koji pruža izuzetno visoke performanse dok zauzima malo CPU-a i prostora za pohranu. To mu omogućuje servisiranje poboljšanog 3A algoritma i mogućnosti fokusiranja pri slabom osvjetljenju za preciznije automatsko fokusiranje, automatsku ekspoziciju i automatsku ravnotežu bijele, značajno poboljšavajući kvalitetu slike.

Mi MIX FOLD također je prvi pametni telefon na svijetu s tehnologijom Liquid Lens. Tekuća leća koristi princip bionike ljudskog oka, tvoreći strukturu nalik leći s prozirnom tekućinom omotanom filmom. Polumjer zakrivljenosti sferne površine može se točno promijeniti zahvaljujući visoko preciznom motoru koji se temelji na Xiaomijevoj samorazvijenoj tehnologiji, a koja omogućava 3X optički zum, do 30X telefoto i minimalnu udaljenost fokusa od 3 cm. Tekuća leća također nudi veliku propusnost svjetlosti, ultra nisku disperziju i izvrsnu otpornost na ekstremna okruženja. Može održavati oblik tekućine u okruženju od niskih -40 ° C do visokih 60 ° C, osiguravajući stabilnu, dugotrajnu i visokokvalitetnu optiku.

Video: YouTube

Opremljen je glavnom kamerom od 108MP piksela i ultraširokokutnom kamerom od 13MP s impresivnih vidnih polja od 123°. Glavna kamera od 108MP piksela opremljena je 7P lećom koja može izravno prikazivati fotografije visoke rezolucije od 108MP piksela. Kamera od ultra širokog kuta od 123° podržava pametno prebacivanje, omogućujući zapanjujuće vidno polje prilikom snimanja zgrada i krajolika. Istodobno, AI ultraširokougaona korekcija izobličenja koristi se za učinkovito poboljšanje izobličenja ruba slike. Ne samo da može eliminirati izobličenja rubova krajolika, već može ispraviti i izobličenja na licima na ultraširokim grupnim fotografijama.

Mi MIX FOLD dolazi s Xiaomijevom patentiranpm novom paralelnom arhitekturom s dvije baterije, koja se sastoji od dvije baterije kapaciteta 2.460mAh i 2.560mAh koje podržavaju brzo punjenje od 67W. Kroz tri IC čipa koja su izrađena po mjeri i paralelnu kombinaciju dviju super učinkovitih pumpi za punjenje može se potpuno napuniti za 37 minuta.

Kako je istaknuto na predstavljanju, Mi MIX FOLD opremljen je Qualcomm Snapdragon 888. 5nm procesorom koji poboljšava CPU, GPU i AI performanse mobilne platforme, a istovremeno smanjuje potrošnju energije. Potpuno nova LPDDR5 memorija od 3.200 MHz, u kombinaciji s brzom flash memorijom UFS 3.1, dodatno nadopunjuje vodeće performanse Snapdragona 888.

Uređaj ima leptirski sustav hlađenja, koji integrira VC tekuće hlađenje, termički gel, višeslojne grafitne ploče i druge metode odvođenja topline. Ukupna površina odvođenja topline je veličine od čak 22.583,7 mm² koja ravnomjerno raspoređuje prekomjernu toplinu i hladi cijeli uređaj.

Pametni telefon koštat će RMB 9999 (oko 2.4040 KM) za 12GB + 256GB, RMB 10999 (oko 2.700 KM) za 12GB + 512GB i RMB 12999 (oko 3.300 KM) za verziju od 16GB + 512GB.

Mi MIX FOLD službeno će se moći kupiti od 16. travnja u Kini putem službenih Xiaomi kanala, prenosi Zimo.

Kopirati
Drag cursor here to close