Korak naprijed

Xiaomi planira uložiti 7,2 milijardi dolara u razvoj 5G-a, AI-a i IoT-a

Izvršni direktor Xiaomia Lei Jun te je planove objavio na društvenim medijima kompanije, no nije naveo pojedinosti o investicijama.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 01. 2020. u 11:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi u četvrtak je priopćio kako u idućih pet godina planira uložiti 7,2 milijarde dolara u razvoj umjetne inteligencije (AI) i mobilne tehnologije pete generacije (5G), potaknut rastom konkurencije.

Izvršni direktor Xiaomia Lei Jun te je planove objavio na društvenim medijima kompanije, no nije naveo pojedinosti o investicijama.

''Moramo pretvoriti našu stalnu prednosti koju imamo u umjetnoj inteligenciji stvari (AIoT) i 'inteligentnom životu' u apsolutnu pobjedu na ukupnoj inteligentnoj sceni te potpuno cementirati kraljevski status u eri pametnih tehnologija”, rekao je Lei.

Xiomi je prošle godine priopćio kako će tijekom idućih pet godina u strategiju „All in AioT” uložiti 10 milijardi juana, a najavljenim investicijama to je obećanje dodatno podebljano.

Pekinška tvrtka započela je poslovanje kao proizvođač pristupačnih mobitela, no danas njeni proizvodi koji koriste internet uključuju i pametne televizore i kuhala za rižu, javlja Hina.

Međutim, Xiaomi se također suočava s intenzivnom konkurencijom na svom domaćem tržištu. Naime, Huawei je u trećem lanjskom tromjesečju imao 42-postotni udio na kineskom tržištu pametnih telefona.

Lei je u listopadu najavio da kompanija planira u 2020. godini lansirati više od 10 modela s 5G tehnologijom.

Kopirati
Drag cursor here to close