Black Shark 2

Xiaomi otkrio svoj gamerski smartphone

Xiaomi je službeno predstavio novi gamerski telefon Black Shark 2 koji se temelji na Snapdragon 855 čipu, do 12 GB RAM-a, trećoj generaciji hlađenja te zaslonu s najmanjom latencijom na tržištu.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 03. 2019. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Xiaomi je konačno i službeno predstavio svoj novi i to treći po redu gamerski pametni telefon iz Black Shark serije, Black Shark 2.

Srce Black Sharka 2 je Qualcommov Snapdragon 855 čip s Adreno 640 grafikom, a tu je i 6,39-inčni AMOLED zaslon s rezolucijom od 2340 x 1080 piksela u 19,5:9 formatu. Xiaomi se pohvalio kako ovaj zaslon donosi najnižu latenciju na tržištu s vremenom odaziva od 43,5 milisekundi (za usporedbu, vrijeme odaziva Samsung Galaxy S10 iznosi 60 milisekundi, dok iPhone ima vrijeme odaziva od 45 milisekundi).

Tu je i od 6 do maksimalno 12 GB LPDDRX RAM-a te od 128 do maksimalno 256 GB interne UFS 2.1 memorije za pohranu podataka, piše Bug.hr.

Za stabilnost telefona pri najvećim opterećenjima brine se vodeno hlađenje treće generacije, koje je u stanju rashladiti procesor na 14 stupnjeva manju temperaturu u odnosu na prethodne generacije toga sustava.

Maksimalne performanse iz ugrađenih hardverskih komponenti izvlače se pomoću načina rada uređaja poznatog kao Ludicrous, posebno prilagođenog igrama. Black Shark 2 ima bateriju s kapacitetom od 4000 mAh koja donosi podršku za brzo punjenje bazirano na Quick Charge 4.0 tehnologiji.

Xiaomi je mislio i na položaj antena koje neće gubiti signal kada korisnik uzme uređaj u ruke i započne s gamingom. Posebna tipka služi za deaktivaciju notifikacija i istodobnu aktivaciju optimizacije procesora za najpopularnije igre. Vrijedi spomenuti USB Type-C priključak i podršku za Bluetooth 5.0, Dual GPS te senzor otisaka prstiju smješten ispod zaslona, piše Bug.hr.

Fotografska komponenta sa stražnje strane donosi primarnu 12-megapikselnu kameru te sekundarnu 12-megapikselnu telephoto s 2x zumiranjem. S prednje strane nalazi se 20-megapikselna selfie kamera.

Cijena Black Sharka 2 kretat će se od 475 do 625 američkih dolara ovisno o odabranoj količini RAM-a i interne memorije.

Kopirati
Drag cursor here to close