Odlična stvar

Xiaomi, Oppo i Vivo omogućit će izravni prijenos dokumenata od uređaja do uređaja

Kineski proizvođači mobitela udružili su snage kako bi stvorili jedinstvenu uslugu prebacivanja dokumenata s mobitela na mobitel putem Bluetootha i WiFi-ja.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 08. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zajedničkoj objavi na kineskoj društvenoj mreži WeChat, tri su tamošnja proizvođača mobilnih uređaja najavila uskoro lansiranje jedinstvene platforme za prebacivanje dokumenata izravno s mobitela na mobitel.

Xiaomi, Oppo i Vivo kažu kako će stvoriti alijansu "Inter-Transfer Alliance" kojoj je cilj stvoriti efikasno i brzo iskustvo prebacivanja podataka izravno od uređaja do uređaja – dakle, nešto poput Appleovog AirDropa.

Prebacivanje podataka obavljat će se bez trošenja mobilnog prometa, korištenjem Bluetooth i WiFi mreža, uz nisku potrošnju energije i bez potrebe za instalacijom vanjskih aplikacija, javlja Bug.hr.

Migracija podataka bit će jednostavna, uz samo jedan klik, a trenutačno je ovaj sustav u testiranju i krajem mjeseca pojavit će se u otvorenoj beti.

Korištenje će biti omogućeno na verzijama Androida koje koriste uređaji ovih proizvođača: Xiaomi MIUI-u, Oppo ColorOS-u te Vivo FunTouchOS-u.

Prve informacije govore kako će prijenos podataka moći dosegnuti brzine od 20 Mbps. U Kini ova tri proizvođača zajedno trenutačno drže oko 50%, a u svijetu oko 24% tržišnoga udjela, tako da bi velik broj korisnika mogao imati stvarne koristi od njihovog udruživanja na ovaj način.

 

Kopirati
Drag cursor here to close