Teoretičari zavjera na aparatima

Xiaomi kreće s istraživanjem 6G tehnologije

Xiaomi namjerava do kraja godine ugasiti proizvodnju 4G pametnih telefona u korist 5G uređaja te čak počinje istraživati i buduću 6G tehnologiju.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 05. 2020. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Xiaomi bi do kraja ove godine trebala prestati proizvoditi 4G pametne telefone te će posvetiti isključivo tržištu 5G uređaja.

Uz preorijentaciju kineske tvrtke na 5G uređaje planirana su i početna testiranja 6G tehnologije te satelitskog Interneta, što je u nedavnom intervjuu za kinesku agenciju Xinhua otkrio suosnivač i trenutačni glavni izvršni direktor tvrtke Lei Jun.

Xiaomi će se orijentirati na različite 5G tehnologije što osim mobilnih uređaja uključuje IoT uređaje te sustave ranog upozorenja u slučaju katastrofa temeljenog na 5G tehnologiji koji Xiaomi razvija za kinesku vlast, javlja Bug.

Epidemija koronavirusa prema posljednjim podacima nije previše naštetila Xiaomiju koji je u prvom kvartalu zabilježio rast, no Lei Jun spominje problem s manjkom 5G uređaja u skladištima koji se pokušalo riješiti financijskom stimulacijom od 250 milijuna juana u pravcu proizvođača uređaja kako bi se povećala njihova proizvodnja.

Kopirati
Drag cursor here to close