IDC

Xiaomi i Apple predvode tržište nosivih uređaja

Sci-Tech / Tehnologija | 04. 09. 2017. u 13:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka IDC provela je još jedno u nizu istraživanja tržišta nosivih uređaja, iz kojeg je vidljivo da se nastavlja dominacija tvrtki Xiaomi i Apple, koje su u drugom kvartalu isporučile najviše nosivih uređaja.

Tijekom spomenutog drugog kvartala sveukupno je na globalnoj razini isporučeno 10,3% više nosivih uređaja na godišnjoj razini, isporučeno je ukupno 26,3 milijuna nosivih uređaja. U istom kvartalu tržište bazirano na Android Wear i Apple Watch pametnim satovima zabilježilo je godišnji rast od 60,9%. Zabilježen je trend rasta nosivih uređaja s GPS funkcionalnošću, koji sada imaju udio od 24,5% među ukupnim brojem nosivih uređaja (rast zastupljenosti od 41,7% na godišnjoj razini).

Kineska tvrtka Xiaomi tijekom drugog je kvartala isporučila 3,5 milijuna nosivih uređaja (tržišni udio od 13,4% i godišnji rast isporuka od 13,7%), što je bilo dovoljno za vodeće mjesto među proizvođačima, piše Bug.hr.

Apple je drugu poziciju osigurao s 3,4 milijuna isporučenih uređaja, što je rast na godišnjoj razini od 49,7% i ostvareni tržišni udio od 13%, no to ipak nije dovoljno za vodeću poziciju. Zbog male razlike između prve i druge pozicije postoji mogućnost da se Apple narednim kvartalima ponovno vrati na čelnu poziciju, poglavito zbog skorašnjeg predstavljanja nove generacije Apple Watch sata.

Na trećoj poziciji nalazi se Fitbit s 3,4 milijuna isporučenih uređaja te tržišnim udjelom od 12,9% (pad s obzirom na tržišni udio od 24,1% zabilježen u drugom kvartalu prošle godine). Fitbit uskoro namjerava proširiti svoju ponudu nosivih uređaja i s pametnim satom Fitbit Ionic.

Garmin i Fossil isporučili su 1,4 odnosno 1 milijun nosivih uređaja što je dovoljno za tržišni udio od 5,4% odnosno 4%. Za Garmin to znači pad isporuka od 6,6% na godišnjoj razini, dok je Fossil zabilježio rast isporuka na godišnjoj razini od čak 217,9%

Kopirati
Drag cursor here to close