Suosnivač Applea

Wozniak pokreće platformu za obrazovanje u IT industriji

Suosnivač Applea pokrenut će "sveučilište" Woz U koje bi se trebalo orijentirati na digitalne vještine i kompetencije potrebne u današnje vrijeme.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 10. 2017. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni suosnivač Applea i jedna od najvećih figura informatičke industrije, Steve Wozniak, vraća se u poslovne vode.

Ovoga je petka najavio kako želi, kao što je unio revoluciju u osobno računalstvo, isto učiniti i s visokim obrazovanjem, s naglaskom na tehnološku industriju. S tom je svrhom pokrenuo "digitalni institut", ili pak online sveučilište, Woz U.

Cilj ovog projekta je popuniti rupu koja trenutačno postoji u IT obrazovanju, a kako bi se školovali novi kadrovi i što prije postali zapošljivi u tehnološkim kompanijama.

Za početak će Woz U imati samo online tečajeve, no u skorijoj budućnosti planira se i otvaranje 30 centara za obrazovanje diljem svijeta, piše Bug.hr.

"Cilj nam je obrazovati ljude u digitalnim vještinama koje se traže, bez da ih zadužimo na veći broj godina", poručio je Wozniak.

Uz platformu za učenje lansirana je i pripadajuća mobilna aplikacija koja će potencijalnim polaznicima olakšati izradu vlastitog kurikuluma, najbolje prilagođenoga vještinama i preferencijama svakog pojedinca.

Platforma je zamišljena i kao spona između učenika i budućih poslodavaca, kako bi se lakše identificirali i razvili talenti, te kako bi polaznici dobili šansu zaposliti se u IT sektoru.

Za sada nije poznato na koji će se način i koliko naplaćivati pohađanje Woz U "fakulteta".

Kopirati
Drag cursor here to close