Stižu promjene

WhatsApp uvodi novosti: Jedan račun na 4 uređaja

Prvo čovjek WhatsAppa Will Cathcart i Mark Zuckerberg objavili su kakve sve novitete možemo očekivati od WhatsApp sljedećih mjeseci.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 06. 2021. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlične vijesti za sve korisnike WhatsAppa kojih je diljem svijeta, prema posljednjim podacima, više od 2 milijarde.

Kako su u razgovoru s novinarem portala WaBetaInfo potvrdili šef WhatsAppa Will Cathcart te prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg, u budućnosti na ovoj komunikacijskoj platformi tijekom sljedećih mjeseci očekujemo neke značajne novitete.

Prvi novitet odnosi se na podršku za više uređaja te bi se jedan račun na WhatsAppu mogao koristiti na četiri različita uređaja. Ono što u razgovoru nije potvrđeno, no Cathcart je spomenuo kao mogućnost jest podrška za Appleov iPad.

Točno vrijeme kada će kompanija uvesti podršku za više uređaja nije poznato, no Zuckerberg kaže da će to biti - “uskoro”, javlja Zimo.

Razviti podršku za više uređaja na kojima bi se sve poruke sinkronizirale čak i kada npr. nestane baterije, bio je veliki teški izazov, rekao je Zuckerberg dodavši da su taj izazov na kraju ipak uspjeli riješiti. Dodao je i da će poruke i dalje imati end-to-end enkripciju.

Pored podrške za više uređaja, ekipa iz WhatsAppa aktivno je radila i na dodatnim opcijama za nestajuće poruke. Ta je mogućnost prvi put predstavljena prošle godine te, kada je ta opcija aktivirana, poruke će automatski nestati iz razgovora nakon tjedan dana.

Tijekom sljedećih mjesec-dva korisnicima bi trebala postati dostupna mogućnost automatskog brisanja sadržaja odmah nakon pregledavanja.

Čini se kako će ta opcija biti omogućena samo za fotografije i videozapise tako da će, jednom kada se pregledaju, one odmah nestati iz razgovora.

Također, s budućim nadogradnjama mogućnost nestajućih poruka moći će se aktivirati na svim razgovorima.

Kopirati
Drag cursor here to close