Unutar aplikacije

WhatsApp razvija bolju podršku za PiP na Androidu

WhatsApp radi na boljoj podršci za PiP mod na Android uređajima – u dogledno vrijeme PiP prozor će moći biti i izvan aplikacije
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 04. 2019. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WhatsApp za Android već neko vrijeme podržava PiP mod, odnosno Picture-in-Picture mod. No, uz mala ograničenja. Naime, PiP mod radi samo unutar aplikacije, a ne i izvan kako bi se očekivalo.

No, s novom Beta inačicom aplikacije (2.19.86) WhatsApp ispravlja navedeno ograničenje. Sada se PiP mod i na Androidu ponaša slično kao i na iOS-u – pokrenuti video nastavlja s reprodukcijom u umanjenom prozoru kada se napusti chat, minimizira aplikacija ili kada se pokrene neka druga aplikacija.

Kako je poboljšani PiP mod još uvijek u testnoj fazi, tako nije ni dostupan svim korisnicima. No, kada bude gotov, podržavat će ga svi Android uređaji koji se temelje na Androidu 8 ili novijem, javlja Bug.hr.

WhatsApp je istovremeno predstavio i novu značajku – Consecutive Voice Messages na kojoj WhatsApp radi još od studenog prošle godine. Navedena funkcija omogućava da se glasovne poruke poslane preko WhatsAppa izvode jedna za drugom.

Naime, do sada se svaku moralo pokrenuti zasebno, no, od sada je moguće pokrenuti samo jednu, a sve ostale pokreću se automatski po završetku prethodne.

Ova funkcija također nije dostupna svima, već samo pojedinim korisnicima. No, kao i u slučaju poboljšanog PiP moda, očekuje se kako će i Consecutive Voice Messages uskoro postati dostupan svima.

Je li vam aktivirana ova funkcija najbolje ćete provjeriti ako vam netko pošalje dvije glasovne poruke, ako se druga poruka pokrene automatski, čestitamo, među prvima ste dobili Consecutive Voice Messages.

 

Kopirati
Drag cursor here to close