Operativni sustav

Wear OS će pogoniti nove Samsungove pametne satove

Samsung je ušao u tržište pametnih satova još 2013. godine sa Samsung Galaxy Gearom, a Tizen je pogonio njihove satove od modela Galaxy Geara 2, koji je izašao 2014. godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 05. 2021. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema izvješću SamMobilea, južnokorejska će tehnološka tvrtka Samsung, zamijeniti Tizen operativni sustav na svojim pametnim satovima s Googleovim Wear OS-om.

O ovoj se promjeni već „šuška“ nekoliko mjeseci, a tvrtka će osim toga nadopuniti novi operativni sustav i s potpuno novom verzijom svojeg One UI korisničkog sučelja.

U izvješću se navodi da Samsung radi i na tri nove verzije nadolazećeg pametnog sata, kodnih imena Wise, Fresh i Lucky.

Kao što se po imenu može i pretpostaviti, tvrdi se da će Wise verzija imati klasične dizajnerske elemente s rotacijskim prstenom okvira, a druge će dvije verzije biti više sportski nastrojene.

Osim toga, stiže i walkie-talkie značajka koja će omogućiti korisnicima slanje kratkih glasovnih poruka, slično kao i na Apple Watchu, javlja Bug.hr.

Samsungovi će pametni satovi također dolaziti i s novim SmartThings značajkama namijenjenima tvrtkinom ekosistemu za pametni dom. Trenutno nije poznato kada će Samsung predstaviti novu liniju pametnih satova.

Kako prenosi The Verge, Samsungov bi prelazak na Wear OS mogao biti veliki korak za Googleovu platformu, jer su ipak tvrtkini satovi jedna od najčešćih alternativa Apple Watchu.

Budući da će s ovom promjenom Wear OS dobiti više korisnika, developerima bi to mogao postati poticaj za veći razvitak sustavnih aplikacija.

Wear OS je predstavljen 2014. godine te ga je sljedeće godine koristilo oko 10 posto pametnih satova. Od tad je Googleov operativni sustav dobio brojna ažuriranja, a ove godine, prema tvrtkinoj najavi stiže i veliko ažuriranje koje će među ostalom omogućiti developerima da naprave prilagođene pločice (tiles) za aplikacije trećih strana.

Kopirati
Drag cursor here to close