Natječaj

Vojska 'okupirala' mostarski Španjolski trg

Sci-Tech / Tehnologija | 03. 10. 2015. u 14:19 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oružane snage (OS) BiH danas su na Španjolskom trgu u Mostaru organizirale javnu prezentaciju natječaja za prijem u profesionalnu vojnu službu, uz prikaz sposobnosti i sudjelovanje OS BiH u operacijama potpore miru, a u cilju afirmiranja vojne profesije i jačanja civilno-vojne suradnje.

Na otvorenoj sceni, postavljeni su info pultevi s detaljnim informacijama o prijemu u profesionalnu vojnu službu, izložba postavki fotografija i eksponata iz Muzeja o sudjelovanju BiH u operacijama potpore miru i prezentacija operativnih sposobnosti OS BiH.

Prikazana je, uz ostalo, suvremena oprema EOD -  za uklanjanje improviziranih sredstava i vojno policijska oprema.

Pukovnik Dževad Zenunović iz Operativnog zapovjedništva OS BiH  kazao je kako je projekt zamišljen tako da se prođe kroz cijelu BiH i približi vojnički poziv ciljnoj populaciji građana - mladima, kao i promocija aktualnog natječaja za prijem časnika u OS BiH.

"Također, obilježavamo dva značajna jubileja za Oružane snage -15 godina sudjelovanja u mirovnim misijama i 10 godina OS BiH", dodao je pukovnik Zenunović.

Bojnik, Dalibor Prce iz središta za novačenje i tranziciju u Čapljini je uputio savjet mladima koji apliciraju u OS, da se prijave na natječaj, napominjući kako će im to biti izazov mogu li oni to, ali i da se školuju i napreduju.

Inače, za prijam mladih časnika potrebna je fakultetska diploma  i da su do 1.1. 2017. mlađi od 27 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close