Prvi smartphone s ovom opcijom

Vivo je uspio ono što nije pošlo za rukom Appleu i Samsungu

Kinezi su tako prvi uspjeli implementirati novi Synapticsov optički čitač ispod panela
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 01. 2018. u 20:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što nije uspjelo Appleu i Samsungu, ostvarila je kineska tvrtka Vivo, proizvevši prvi smartphone s čitačem otisaka prstiju smještenim u samom zaslonu. Kinezi su tako prvi uspjeli implementirati novi Synapticsov optički čitač ispod panela, koji u ovom slučaju mora biti OLED, jer zbog svoje prirode na IPS tehnologiji neće raditi.

Ekipa Vergea je uspjela domoći se jednog primjerka takvog uređaja i isprobati ga. Prema njihovom iskustvu, čitač je dovoljno precizan i pouzdan, kako za otključavanje zaslona, tako i za odobrenje plaćanja u odgovarajućim aplikacijama. Minorna razlika u odnosu na klasični kapacitivni čitač vidljiva je u brzini, no i to će se vremenom usavršiti, piše Mob.hr.

Video: Test čitača otisaka prstiju smještenim u samom zaslonu

Synaptics u međuvremenu nastavlja s masovnom proizvodnjom ovih čitača, tako da ove godine možemo očekivati velik broj smartphonea u koje će biti ugrađen, a to opet znači dodatno smanjivanje ionako već tankih rubova kućišta... osim možda kod Sonyja, koji će meso uzgajati do sudnjeg dana.

Jedan od glavnih kandidata za ovaj čitač mogli bi biti LG G7, Xiaomi Mi 7, Huawei P20, OnePlus 6 itd., ali i Samsung Galaxy S9 ako se glasine o njegovom odustajanju od Synapticsovih čitača pokažu neutemeljenima.

Video: Test čitača otisaka prstiju smještenim u samom zaslonu

 

Kopirati
Drag cursor here to close