Test izdržljivosti

VIDEO | Pogledajte što se dogodi kada palite, grebete i savijate novi iPhone 8

Sci-Tech / Tehnologija | 23. 09. 2017. u 20:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zack Nelson je na svom YouTube kanalu JerryRigEverything ovog puta objavio video u kojemu je prikazano testiranje novog iPhonea 8. Kako to obično biva kada su Zackova testiranja u pitanju iPhone 8 je morao proći kroz torturu kakvu ćete rijetko uspjeti u stvarnom svijetu, odnosno pri normalnoj upotrebi uređaja.

Testiranje je kao i uvijek započelo s pažljivim otvaranjem pakiranja. Potom je Zack odlučio testirati zaslon kako bi vidio koliko je zapravo osjetljiv na grebanje – ispostavilo se kako problemi kreću tek kada je upotrijebljen nož tvrdoće 6 što je identičan rezultat kao i kod prošlogodišnjeg iPhonea 7.

Kako ćete tek u iznimnim situacijama uza sebe imati posebne noževe kakvi su korišteni u ovom videu Zack se odlučio za još par testova na grebanje zaslona, ali ovog puta s klasičnim predmetima – skalpelom, kovanicama i ključevima koji zaslon nisu mogli oštetiti, piše Bug.hr.

Isti test primijenjen je na Home tipku, kamere i stražnju stranu uređaja kojima klasični skalpel također nije mogao ništa, a time ni kovanice i ključevi koji bi se mogli naći u džepu zajedno s iPhonenom 8. Budući da je stražnja kamera od oštećenja zaštićena safirnim staklom za lagano oštećenje bio je potreban nož tvrdoće 6, a za znatnija noževi tvrdoće 7 i 8.

Dodatan plus za Apple je što je logo i naziv iPhone stavljen ispod staklene površine što je garancija kako se neće tijekom vremena izlizati. Zatim je uslijedio test s otvorenim plamenom. Nakon desetak sekundi zagrijavanja na zaslonu se pojavila poprilično velika crnja mrlja. Srećom, ista je potpuno nestala nakon što se zagrijani dio zaslona ohladio.

Za kraj Zack je ostavio test na savijanje koje je iPhone 8 također prošao. Sve u svemu čini se kako je Apple odradio dobar posao te kako bi normalnom uporabi iPhonea 8 ne bi trebali imati problema. Unatoč tome, redovi pred trgovinama su izostali, o čemu možete više saznati OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close