Samsung upozorava korisnike

Veliki problem: Galaxy S10 se zaključava i ne da korisnicima pristup uređaju

Uređaj jednostavno zaključa pristup korisnicima i odbija prihvatiti unos PIN-a, zaporke ili uzorka za otključavanje, a greška se javlja nakon restartanja uređaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 10. 2019. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici Galaxyja S10 koji imaju uključene postavke otključavanja na daljinu djelomično su rješili problem korištenjem Samsungove usluge "Find My Mobile", tako što su pobrisali sve biometrijske postavke uređaja (zaporku, PIN, uzorak, otisak prsta i prepoznavanje lica).

No, obzirom da bug u softveru tjera uređaj na odbacivanje svih zaporki kao netočnih, na kon navedenog čišćenja svih biometrijskih postavki bilo je nemoguće postaviti novi set postavki.

Jedino rješenje za one koji nemaju uključeno otključavanje na daljinu, jedino je rješenje resetiranje na tvorničke postavke i spuštanje na prethodnu verziju Androida putem Samsung Smart Switcha, a ta verzija je Andrioid Pie. Naravno, čineći to, korisnici gube sve podatke dotad pohranjene na uređaju, piše Zimo.co.

Zasad ostaje nejasno kako u Samsungu namjeravaju rješiti taj problem za one korisnike koji ne žele resetirati uređaj te ga zbog zaključavanja nisu u stanju niti dalje koristiti. Normalna nadogradnja softvera tu neće pomoći, jer da bi se softver nadogradio, potrebno je otključati uređaj.

Zasad, korisnicima Galaxy S10 i Galaxy Note 10 uređaja preporuča se promijeniti sigurnosne postavke zaključavanja zaslona na potezno ili bez postavki, sve dok Samsung ne napravi novu nadogradnju za Android 10 betu.

Isto tako, korisnicima se preporuča uključivanje opcije otključavanja na daljinu u postavkama uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close