HMD Global

Uskoro stiže Nokia 9 s čak pet stražnjih kamera

Službenih podataka još nema, no na Twitteru su objavljene fotografije i videozapis nadolazeće Nokije 9.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 11. 2018. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O Nokiji 9 čitamo već mjesecima, a iako iz HMD Globala još nema nikakvih službenih informacija o ovom uređaju, čini se kako njegovo predstavljanje možemo očekivati uskoro.

Ovog tjedna na mreži objavljene su fotografije i videozapis na kojem je otkriveno gotovo sve o nadolazećoj Nokiji koja će, ako su glasine istinite, biti najjači uređaj ove kompanije na tržištu.

Video: NOKIA 9: 360 renders

Ono po čemu se ističe, odnosno razlikuje od konkurencije su kamere jer bi Nokia 9 trebala imati čak pet kamera sa stražnje strane kućišta – klasična kamera, širokokutna i telefoto kamera te vjerojatno jedna kamera koja će se iskoristiti za snimanje fotografija za zamućenom pozadinom. Nije poznato kakva će biti uloga pete kamere, no možemo pretpostaviti da će to biti još jedna zoom kamera, piše Zimo.co.

Što se hardvera tiče, možemo očekivati Qualcommov Snapdragon 845 čipset – iako je ovo trenutno najjači Qualcommov model, uskoro stižu prvi telefoni s novijom i snažnijom generacijom Snapdragona. Ostale opcije uključuju 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu, zatim snažnu bateriju kapaciteta 4150 mAh te USB-C priključak koji će se, osim za punjenje baterije (koja će se moći puniti i bežično) i povezivanje s računalima, koristiti i za povezivanje sa slušalicama jer nema klasičnog 3,5 mm izlaza za slušalice.

Dijagonala ekrana iznosi 5,9 inča (QHD+ rezolucija) omjera stranica 18:9 iznad kojeg se nalazi jedna selfie kamera (nema notcha), a telefon ima zaštitu od prašine i vode te čak tri mikrofona. Još jedna stvar koju treba spomenuti je senzor za otiske prstiju koji nije smješten niti ispod ekrana niti sa stražnje strane kućišta, već je implementiran ispod samog ekrana, što je sve češća opcija na novim modelima pametnih telefona, piše Zimo.co.

Informacije, slike i videozapisi o nadolazećoj Nokiji 9 objavio je korisnik na Twitteru @OnLeaks koji se do sada pokazao kao dobar prognozer na mobilnom tržištu, odnosno ima dobre i pouzdane izvore.

Kopirati
Drag cursor here to close