Od 24.10.

Ulazak Windowsa na teritorij pametnih telefona

Instaliranje Android aplikacija bit će omogućeno preko Amazon Appstorea.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 07. 2021. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz sve novosti koje donosi Windows 11, čiji je službeni izlazak Microsoft najavio za 24. listopada, jedna od najdalekosežnijih njegovih prednosti, prema mišljenju iz analitičke tvrtke Canalys, bit će operativna otvorenost i uključivost.

Naime, Windows 11 će podržavati Android aplikacije putem Intelove platforme Bridge, run-time compiler koji prevodi programe koji su kompajlirani za platforme koje nisu x86 (u ovom slučaju Android aplikacije) u x86 upute.

Iako je Bridge razvio Intel, Android aplikacije na sustavu Windows 11 neće biti ograničene samo na računala s Intel CPU-ima nego će biti omogućene i za procesore AMD-a.

Instaliranje Android aplikacija bit će omogućeno preko Amazon Appstorea.

To će korisnicima donijeti bolju produktivnost posebno kada rade na više uređaja, javlja Bug.

To je i dobra vijest za programere Android aplikacija koji sada dobijaju širu korisničku bazu te povećavaju šanse da im aplikacije bude uvrštena na Amazon Appstore

Usto iz Microsofta su najavili 0 posto provizije programerima iz svoje Windows trgovine te mogućnost da programeri aplikacija dovedu svoje trgovinske partnere.

To vraća temu monopola trgovina aplikacija koje neki optužuju za zloporabu monopola kroz visoke provizije kod naplate aplikacija, stroge i ne baš transparentne uvjete za uvrštavanje aplikacije u svoju trgovinu. Taj problem je prouzročio tužbu Epica protiv Appo Storea kao i javna sukobljavanja indijskih programera i Google Storea.

Kopirati
Drag cursor here to close