Zbog rasističkog ponašanja

UEFA pokrenula postupak protiv Crne Gore

Engleska je u Podgorici pobijedila Crnu Goru sa 5-1, no utakmicu su obilježili rasistički povici s tribina upućeni tamnoputim engleskim nogometašima Dannyju Roseu, Callumu Hudsonu-Odoiju, te Raheemu Sterlingu.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 03. 2019. u 15:27 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Crne Gore zbog rasističkog ponašanja njezinih navijača za vrijeme utakmice protiv Engleske u kvalifikacijama za EURO 2020. 

Engleska je u Podgorici pobijedila Crnu Goru sa 5-1, no utakmicu su obilježili rasistički povici s tribina upućeni tamnoputim engleskim nogometašima Dannyju Roseu, Callumu Hudsonu-Odoiju, te Raheemu Sterlingu. 

"Vrijeme je da nadležni poduzmu nešto ozbiljno," kazao je Sterling nakon utakmice. 

Organizacija koja se bori protiv diskriminacije i nejednakosti u nogometu (FARE) navela je kako ima dokaze za rasističke ispade crnogorskih navijača, prenosi Hina. 

"Naš promatrač je bio prisutan i prikupio je dokaze, a pohvaljujemo reakcije engleskih nogometaša," poručili su iz FARE-a. 

Nogometni savez Crne Gore pod istragom je i zbog pirotehnike i ubacivanja raznih predmeta na teren, a kazna će biti poznata 16. svibnja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close