MORH

U Hrvatskoj zabranjeno korištenje dronova bez dozvole

Ministarstvo obrane RH uputilo je apel vlasnicima bespilotnih letjelica za poštivanje pravila korištenja istih, pogotovo u zonama leten.ja zrakoplova
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 06. 2019. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske uputilo je apel vlasnicima bespilotnih letjelica (dronova) iz Hrvatske u kojem ih pozivaju na strogo poštivanje pravila korištenja letjelica sukladno zakonskoj proceduri.

Svako korištenje istih bez odobrenja može uzrokovati rušenje zrakoplova i dovesti u pitanje živote pilota i članova posade te živote drugih ljudi, kažu iz MORH-a.

U svojem priopćenju MORH dodatno poziva vlasnike bespilotnih letjelica na puno i dosljedno poštivanje pravila korištenja dronova te posebno apelira na zabranu korištenja dronova u blizini djelovanja zračnih protupožarnih snaga, kako se ne bi ugrozila sigurnost letačkih posada i životi drugih ljudi, javlja Bug.hr.

''Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i još jednom podsjećamo na zajedničku odgovornost i brigu svih građana Republike Hrvatske o sigurnosti ljudskih života'', zaključili su apel iz Ministarstva obrane.

Kopirati
Drag cursor here to close