Tvrdi Samsung

U 2020. smartphone koji nije iz flagship segmenta prvi će imati kameru ispod zaslona

Prema informacijama koje stižu iz Južne Koreje, Samsung se sprema predstaviti pametni telefon koji sadrži prednju kameru smještenu ispod OLED zaslona.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 10. 2019. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema informacijama koje stižu iz Južne Koreje, tvrtka Samsung mogla bi biti jedna od prvih tvrtki koja će na svojim mobilnim uređajima imati prednju kameru smještenu ispod zaslona.

Južnokorejska tvrtka se naime sprema na početak proizvodnje takvih uređaja, s mjesečnim kapacitetom proizvodnje od 30 tisuća primjeraka. Proizvodnja bi trebala započeti do kraja ovog mjeseca kako bi se uređaji na tržištu pojavili u prvim mjesecima iduće godine.

Samsung je za ovaj uređaj trebao riješiti i jedan problem koji kamere ispod zaslona izdvaja od onih tradicionalnih. Unatoč svojoj transparentnosti OLED paneli i dalje uzrokuju distorziju svjetla koje dolazi do senzora te time utječu na kvalitetu snimljenih fotografija, javlja Bug.

Samsung je smislio dva rješenja za ovaj problem, prostor kod same kamere trebao bi biti što transparentniji, a posebni algoritam bit će zadužen za korekciju distorzija.

Još valja naglasiti da Samsungov novi pametni telefon neće pripadati high end kategoriji uređaja (Galaxy S uređaji) već će najvjerojatnije pripadati Galaxy A seriji uređaja, što je uostalom i u skladu s dosadašnjom Samsungovom politikom (inovativne značajke kao što je rotirajuća kamera koja je uvrštena u Galaxy A80 model).

Kopirati
Drag cursor here to close