Novi skandal

Twitter otkrio da je privatne objave nekih korisnika prikazivao kao javne

Korisnici Twittera putem Android aplikacije zahvaćeni su bugom koji je u nekim slučajevima bio poremetio postavke privatnosti i dao svima na uvid zaštićene objave.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 01. 2019. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Twittera su izvijestili o otkriću buga koji je zahvatio korisnike ove društvene mreže putem Android aplikacije.

Tviteraši koji su na svojim Android uređajima radili određene izmjene u postavkama, poput promjene e-mail adrese, između 3. studenoga 2014. i 14 siječnja ove godine, zahvaćeni su greškom koja je njihove privatne objave označavala kao javne.

Zaštićeni tvitovi tako su greškom postali vidljivi svima, te je kompromitirana privatnost korisnika koji su htjeli svoje objave podijeliti samo s određenim krugom ljudi, javlja Bug.hr.

Svi koji su zahvaćeni ovim problemom bit će obaviješteni, a nadležni u Twitteru uvjeravaju kako su ispravili problem i postavke privatnosti podesili da ponovno rade onako kako to korisnici žele.

Oni koji Twitteru pristupaju putem iOS-a i/ili web sučelja nisu zahvaćeni ovim problemom. Androidašima se, pak, savjetuje da za svaki slučaj posjete stranicu postavki svojeg računa i provjere s kime dijele svoje tvitove.

 

Kopirati
Drag cursor here to close