Zanimljivo

Twitter će testirati mogućnost moderiranja rasprava ispod tweetova

Twitter priprema opciju koja će korisnicima omogućiti bolje moderiranje raspravama ispod sadržaja koji su postavili na tu microblogging platformu što uključuje i skrivanje tweetova drugih korisnika.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 03. 2019. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michelle Yasmeen Haq, starija menadžerica za proizvode u Twitteru otkriva kako ta microblogging platforma priprema novu opciju koja će pospješiti tijek rasprava te doprinijeti stvaranju kvalitetnije rasprave na profilima korisnika.

Riječ je zapravo o alatu pomoću kojeg će korisnici moći moderirati rasprave koje se odvijaju ispod sadržaja kojeg su oni objavili.

Korisnici koji su podijelili neki sadržaj imat će mogućnost skrivanja tweetova koji su nastali kao odgovor na taj sadržaj, javlja Bug.hr.

To će moći učiniti putem nove "Hide Tweet" opcije, koju će korisnici moći iskoristiti uz već postojeće opcije kao što su block, mute i report (putem posljednje može se prijaviti samo sadržaj koji krši pravila Twittera, dok prve dvije mijenjaju stanje samo za korisnika koji blokira sadržaj).

Odmah nakon najave nove opcije pojedini korisnici Twittera izrazili su svoje nezadovoljstvo ističući kako bi ona potencijalno mogla poslužiti kao sredstvo za cenzuru mišljenja.

Međutim, korisnici će i dalje moći vidjeti skrivene tweetove i to putem posebnog izbornika.

Javno testiranje opcije kreće u nadolazećim mjesecima.

Kopirati
Drag cursor here to close