Budućnost grada

Mostarci kao srednjoškolci osmislili Music's Pool, a sad ih čeka prezentacija u Chicagu

Projekt je to koji su kao šesnaestogodišnjaci razvili Filip Rogić, Sandro Jovanović i Kristijan Međugorac iz Mostara.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 12. 2019. u 11:01 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inovativna glazbena platforma pod nazivom Music's Pool, koju su kao startup pod nazivom "Illuminos"  još kao srednjoškolci razvila trojica mostarskih studenata, početkom 2020. godine izlazi na globalno tržište. Veliki launch event planiran je u Chicagu u veljači iduće godine.

Foto:Illuminos / "Illuminos" su još kao srednjoškolci razvila trojica mostarskih studenata

Projekt je to koji su kao šesnaestogodišnjaci razvili Filip Rogić, Sandro Jovanović i Kristijan Međugorac iz Mostara. Platforma je do launcha u fazi javnog BETA testiranja te je dostupna na stranici www.musicspool.com. Trenutno broji više od 400 registriranih korisnika koji svakodnevno testiraju platformu i postavljaju svoj originalni sadržaj.

''Pool je glazbena platforma koja pomaže početnicima u glazbi da dosegnu široku publiku, korisni feedback i poboljšaju svoj sadržaj. Korištenje Poola omogućava glazbenicima priliku da se probiju u vrlo kompetitivnoj glazbenoj industriji i naprave ime za sebe'', objašnjava za portal Bljesak info Filip, jedan od inovatora.

Filip je ideju za platformu Pool dobio na jednoj od radionica programiranja u Intera Tehnološkom parku koju je vodio Scott Steward, američki poduzetnik i profesor iz Chicaga. Njega je impresioniralo to što je Filip imao objavljenu igricu na Google Play Store te je s toga odlučio ostati u kontaktu  u nadi za zajedničko poslovanje, koje se na kraju i ostvarilo. Uz pomoć ovog Amerikanca organizirana je i promocija platforme Music's Pool u Chicagu.

Nije se moglo stati samo na ideji, za realizaciju platforme bili su potrebni i ambiciozni prijatelji. S toga u pomoć dolaze Jovanović i Međugorac. Godine 2016. ova mostarska trojka dizajnira grafičko sučelje platforme te osniva start-up "Illuminos'', proizvod koji je od strane stručnjaka evaluiran da bi potencijalno mogao biti multi-milionerski biznis.

Foto:Illuminos / Pool je glazbena platforma koja pomaže početnicima u glazbi da dosegnu široku publiku

''Kroz tri godine razvoja, mnogo se stvari izmijenilo, te je Pool došao do točke u kojoj je spreman za javnost'', objašnjava Filip.

Pomoć oko tehničke strane razvoja proizvoda ponudio je Robert Rozić, student FSRE-a Mostara koji trenutno radi na razvoju mobilne aplikacije za ovu platformu koju po svemu čeka sretna budućnost.

''Našem start-upu Illuminos je trenutno potrebna financijska pomoć u vidu investicije ili partnerstva, kako bi mogli priuštiti registriranje poduzeća u Mostaru, legalno zastupanje i brojne tehničke troškove kako bi sve bilo spremno za globalno lansiranje aplikacije. Za platformu se predviđa veliki uspjeh i vrijednost od strane evaluacijskih eksperta'', govori Filip.

Iako su od američkih partnera dobivali ponude da registriraju poduzeće u Chicagu, sa zanemarivim troškovima, te više puta dobili ponudu da se prese i rade u Chicagu, oni žele ostati u Mostaru.

Foto:Illuminos / Start-upu je potrebna financijska pomoć u vidu investicije ili partnerstva

''Čitav svoj život smo proveli u ovom gradu stoga nam je želja i ostati tu. Želimo iskoristiti svoje sposobnosti i mogućnosti te učiniti naš start-up uspješnim kako bi vratili svoj dug zajednici'', govore.

Iduće godine, 14. veljače za ovu mostarsku trojku mogao biti zbilja sretan dan.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close