Nosivi gadgeti

Treća sreća za Google Glass naočale?

Google za iduću godinu sprema treći model svojih Google Glass naočala koji ne bi trebao donijeti veće promjene što se tiče dizajna, no zato donosi primjene u kameri i veću autonomiju baterije.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 11. 2018. u 14:41 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva generacija Google Glass naočala pojavila se u travnju 2013. godine, no nije postigla veći uspjeh zbog mladosti same tehnologije, visoke cijene te zabrinutosti za sigurnost i privatnost korisnika.

Google Glass bio je zamišljen kao zamjena za klasične pametne telefone, uz prednost upravljanja bez korištenja ruku (glasovnim naredbama) te prikaz važnih informacija na zaslonu naočala.

Prošle godine na tržištu se pojavila poboljšana inačica naočala Google Glass Enterprise Edition, koja je zadržala prilično visoku cijenu od 1500 dolara, javlja Bug.hr.

Američka regulatorna agencija FCC već je certificirala treći po redu Google Glass model pod imenom Google Glass 2 Enterprise Edition, koji bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom 2019. godine.

Novi Google Glass ne bi trebao imati podršku za 4G mreže ni donijeti veće promjene u dizajnu u odnosu na prethodne modele, no zato je tu podrška za Bluetooth i Wi-Fi, kao i poboljšanja kamera te autonomija baterije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close