Moderne komunikacije

FUCZ izveo akciju prebacivanja PTT instalacija preko rijeke Bosne u Kaknju

Čamcima su uspješno prebacili PTT instalacije kako bi se mještanima omogućio signal fiksne telefonije, internet i TV signal BH Telecoma
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 02. 2019. u 22:45 Fena
Kopirati

Na zahtjev Općine Kakanj, BH Telecoma - Direkcije Zenica, tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) od 15 ljudi obučenih i opremljenih za spašavanje na vodi, danas su u kakanjskom naselju Modrinje čamcima uspješno prebacili PTT instalacije na lijevu obalu rijeke Bosne kako bi se mještanima ovog naselja omogućio signal fiksne telefonije, internet i TV signal BH Telecoma.

Cilj današnje akcije tima FUCZ je privremeno rješenje, jer je kablove nekad držao viseći most kojeg više nema, pa će se u narednom razdoblju definirati trajno rješenje za stanovnike naselja Modrinje.

U priopćenju FUCZ se navodi da se radi o visećem mostu preko rijeke Bosne kojeg je 1. travnja prošle godine oštetilo plutajuće stablo nakon što ga je nanijela nabujala rijeka.

Timovi FUCZ danima pomažu stanovnicima poplavljenih područja

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Timovi FUCZ od nedjelje se nalaze na terenu u Hadžićima i Busovači štiteći stanovništvo i njegovu imovinu od poplava i ulažuči napore na saniranju nastalih šteta od poplava i klizišta. U nedjelju su timovi FUCZ u hadžićkom naselju Pazarić na dvije lokacije postavljali barijere od vreća sa pijeskom uz rijeku Zujevinu.

br />
Tada su pripadnici FUCZ, Općinske službe civilne zaštite i teška mašina sa sajlama firme “Trgošped”, nakon nekoliko sati priprema uspjeli ukloniti drvo koje je, poslije detaljnog pregleda mosta, značajno ga oštetilo pa ga pješaci iz sigurnosnih razloga nisu mogli koristiti.

"U današnjoj akciji sudjelovali su i pripadnici Općinske službe civilne zaštite i Vatrogasne jedinice iz Kaknja", priopćeno je iz FUCZ.

Kopirati