Društvene mreže

TikTok se širi i preuzima kadar od konkurencije

Autori popularne aplikacije TikTok, kineska tvrtka ByteDance odlučila je otvoriti još jedan ured u SAD-u te provodi strategiju pridobivanja kadra od konkurencije mameći ih većim plaćama.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 10. 2019. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aplikacija za dijeljenje kratkih video isječaka TikTok sve je popularnija, a u skladu s time događa se širenje tvrtke koja je zaslužna za aplikaciju.

To je kineska tvrtka ByteDance koja je odlučila otvoriti još jedan ured u SAD-u, konkretno uselili su se u bivše prostore WhatsAppa u Mountain Viewu (Kalifornija).

ByteDance provodi strategiju pridobivanja kvalitetnog kadra iz drugih tvrtki iz istog sektora s povlasticama kao što su recimo 20% veće plaće u odnosu na one u Facebooku, javlja Bug.

U skladu s time u svoje su redove već doveli 25 bivših Facebookovih zaposlenika, a na "meti" su im i zaposlenici drugih tvrtki iz sektora kao što su Apple, Amazon, YouTube, Snap i Hulu (već se priča i o zaposlenjima kadra iz ovih tvrtki).

Također, početkom iduće godine planirano je preseljenje središnjice tvrtke u Culver Cityju (Kalifornija) u novu zgradu gdje će biti smješteno 1000 zaposlenika.

Kopirati
Drag cursor here to close