TikTok razmišlja o preseljenju svojeg središta u London ili neku drugu lokaciju

Prema pisanju Reutersa, tvrtka ByteDance koja stoji iza popularnog TikToka razmišlja o preseljenju svojeg središta u London
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 07. 2020. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularna aplikacija za kratke video isječke TikTok u sve je većim problemima zbog činjenice da je za njezin nastanak zaslužna tvrtka ByteDance, podrijetlom iz Kine.

Kako javlja Reuters pozivajući se na izvore upoznate s cijelom situacijom, u proteklim mjesecima tvrtka je počela razmišljati o preseljenju svojeg središta u sklopu strategije čiji je cilj stvaranje dojma da se tvrtka udaljuje od svojih kineskih korijena.

Kao jedno od mogućih novih središta spominje se London, u proteklim mjesecima već su obavljeni i neki preliminarni razgovori s predstavnicima britanske vlade premijera Johnsona, javlja Bug.

Osim Londona u igri su navodno i neke druge zasad neimenovane lokacije, a u međuvremenu pojavile su se i glasine kako su pregovori s britanskom vladom prekinuti (Sunday Times), no izvor spomenut na početku tvrdi da pregovori ipak nisu prekinuti.

U proteklim mjesecima ByteDance se potrudio biti što prisutniji na američkom tržištu gdje su čak angažirali bivšeg člana izvršnog osoblja Walt Disney korporacije Kevina Mayera koji je postao izvršni direktor ByteDancea odnosno glavni predstavnik TikToka za američko tržište.

Kopirati
Drag cursor here to close