Naredio Trump

TikTok ima 90 dana da proda svoju američku podružnicu

Prema odredbi ByteDance mora uništiti sve kopije podataka s TikToka povezanih s američkim korisnicima i o tome obavijestiti američki Odbor za strana ulaganja u SAD.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 08. 2020. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je izvršnu odredbu koja bi trebala prisiliti kineski ByteDance da proda svoju američku podružnicu popularne aplikacije TikTok u roku od 90 dana.

Postoje čvrsti dokazi koji me navode da vjerujem da ByteDance... može napraviti nešto što bi moglo zaprijetiti nacionalnoj sigurnosti SAD-a, stoji u odredbi.

Prema odredbi ByteDance mora uništiti sve kopije podataka s TikToka povezanih s američkim korisnicima i o tome obavijestiti američki Odbor za strana ulaganja u SAD, javlja Zimo.

Analitičari procjenjuju kako je ova izvršna odredba zapravo pozitivna za ByteDance i TikTok jer im daje više vremena za reakciju. Naime, prethodna odredba zaprijetila je izbacivanjem TikToka iz trgovina aplikacija u SAD-u nakon 15. rujna.žž

Microsoft je potvrdio da je ušao u pregovore o kupovini TikToka u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu što bi, prema nekim procjenama, moglo koštati između 10 i 30 milijardi dolara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close