Više brendova

Tijekom iduće godine bit će prodano 600 milijuna smartphonea s AMOLED zaslonima

Prema Counterpointu, tijekom 2020. godine bit će isporučeno 600 milijuna primjeraka smartphonea s AMOLED zaslonima.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 12. 2019. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Counterpoint u novom istraživanju navodi kako će 2020. godine prodaja pametnih telefona s AMOLED zaslonima prijeći granicu od 600 milijuna primjeraka.

Ostvarili se to predviđanje to bi bio rast od 46% u odnosu na 2019. godinu. Rastu će posebno doprinijeti podatak da AMOLED zasloni polako ulaze u srednji sektor tržišta pametnih telefona posebice što se tiče kineskih proizvođača kao što su Huawei, Xiaomi, Vivo, Oppo i Realme.

Trenutačno, pametni telefoni s AMOLED zaslonima se nalaze u segmentu od 300 do 400 američkih dolara, no uskoro se očekuju pametni telefoni s AMOLED zaslonima i u segmentu ispod 200 dolara što će svakako još uvećati popularnost ove tehnologije, javlja Bug.

U odnosu na klasične LCD zaslone daljnjem rastu zaslona baziranih na AMOLED tehnologiji svako su doprinijele mogućnosti kao što je senzor otisaka prstiju ispod zaslona (još uvijek ekskluziva upravo za zaslone bazirane na ovoj tehnologiji) bolja kvaliteta slike, manji energetski utrošak te fleksibilnost (zakrivljeni zasloni).

Prema Counterpointu, tvrtka Samsung drži 45% tržišta pametnih telefona s AMOLED zaslonima, slijedi Apple s 16% tržišta te tvrtka Oppo s 11% udjela.

Kopirati
Drag cursor here to close