Nakon dugo vremena

Telegram uveo grupne videopozive

Iako je Telegram još u travnju prošle godine najavio dolazak grupnih video poziva, čini se da ipak nisu bili spremni za izbacivanje ove značajke, sve do sada.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 06. 2021. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aplikacija za razgovore Telegram, koja je postala popularna nakon što je pridobila milijune korisnika WhatsAppa zbog njegovih kontroverznih pravila korištenja, sada je službeno dobila i opciju za grupne video pozive na svojoj desktop i mobilnoj verziji.

Prema objavi na tvrtkinom blogu, glasovni pozivi će se sada u bilo kojoj grupi moći pretvoriti u video pozive dodirivanjem ikone kamere.

No, iako iz Telegrama ističu da neograničen broj korisnika može sudjelovati u glasovnom pozivu, grupni video pozivi će ipak biti ograničeni na prvih 30 koji se priključe.

Tvrtka kaže da će se broj mogućih korisnika s videom u budućnosti povećati, a također se navodi da će se moći dijeliti ekrani tijekom poziva, što se čini izrazito korisno za poslovne sastanke u hodu ili nastavu na daljinu.

Osim toga, Telegram je dodao i još nekoliko novih značajki, uključujući i poboljšano suzbijanje pozadinske buke za razumljiviji audio, bolju podršku za tablete i animirane pozadine razgovora na Androidu i iOS-u.

Podsjećamo da je izvršni direktor Telegrama, Pavel Durov, rekao da je tvrtka u siječnju zabilježila čak 500 milijuna aktivnih korisnika, što je predstavljao značajan skok.

No, iako se digla velika prašina oko WhatsAppovih kontroverznih novih pravila korištenja, mjesečno ga instalira 40-ak milijuna novih korisnika, što je više od njegovih konkurenata, Telegrama i Signala, prenosi Bug.

 

Kopirati
Drag cursor here to close