Evo kako prebaciti prepiske

Telegram dodatno olakšao prelazak s WhatsAppa

Prešli ste na Telegram, ali ne želite ostati bez prepiski iz WhatsAppa? Prebacite ih u nekoliko klikova.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 01. 2021. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi su, nakon najavljenih novih pravila korištenja brojni su korisnici WhatsAppa odlučili ugasiti svoje račune i preseliti se na neku drugu platformu za dopisivanje. Najpopularniji izbor bili su Signal i Telegram.

No, iako WhatsApp nudi opciju arhiviranja prepiski i multimedijalnih datoteka koje su slane, nema opciju prebacivanja tih prepiski u neku drugu aplikaciju za dopisivanje.

Zato je Telegram lansirao novu opciju koja može učitati prepiske iz WhatsAppa i tako korisnicima omogućiti da jednostavno nastave razgovore sa svojim kontaktima.

Dovoljno je da korisnik ima aktivan račun na WhatsAppu (a fukcionira i s Lineom i KakaoTalkom) i Telegramu te najnoviju verziju Telegramove mobilne aplikacije. Korisnici mogu prebaciti i direktne i grupne prepiske i to na veoma jednostavan način.

Bez obzira koriste li iOS ili Android platformu, trebaju otvoriti WhatsApp aplikaciju i ući u prepisku koju žele prebaciti, piše Zimo.

Potom u dodatnom izborniku, koji se kod Androida nalazi u gornjem desnom uglu ekrana iza tri točkice, a kod iOS-a klilknuti na ime grupe ili kontakta na vhu chata da bi se otvorio izbornik s informacijama. Potom treba odabrati opciju "Export Chat" i odabrati Telegam kao alternativnu aplikaciju za "Import Chat".

Nakon toga dovoljno je otvoriti aplikaciju Telegram i svi bi chatovi trebali biti tamo. Uz "uvezene" chatove stajat će mala oznaka kako da su ubačeni u Telegram kako bi svi korisnici chata bili svjesni da on više nije na WhatsAppovoj platformi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close