Novi trend

Telefoni bi se ubuduće mogli prodavati bez punjača

Cijena telefona mogla bi ostati ista, no troškovi za proizvođače mogli bi se smanjiti jer u pakiranjima više neće biti punjača ni slušalica.
Sci-Tech / Tehnologija | 09. 07. 2020. u 17:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info | Punjači

Hoće li Apple i Samsung započeti novi trend na tržištu pametnih telefona koji se, kako smo već pisali, vjerojatno neće svidjeti velikom broju korisnika.

Naime, prema glasinama koje dolaze od vjerojatno najpouzdanijeg izvora kada je Apple u pitanju (analitičar Ming Chi-Kuo), s novom generacijom iPhonea neće se isporučivati punjači, ni slušalice.

Iako mnogi korisnici Appleovih uređaja već imaju punjače i slušalice, jasno je kako se oni mogu pokvariti ili izgubiti tako da je korisno imati koji punjač ili par slušalica viška.

Čini se kako bi se na istu taktiku mogao odlučiti i najveći Appleov rival na mobilnom tržištu. Iako iz južnokorejske kompanije službeno ništa nisu objavili, glasine kažu da će se od sljedeće godine neki Samsungovi telefoni također prodavati bez punjača.

Korisnici će za punjenje svojih uređaja moći bez problema koristiti postojeće punjače, no ako žele brže punjenje, morat će kupiti nove punjače, javlja Zimo.

Nije teško zaključiti da bi njihovu taktiku mogle primijeniti i brojne druge mobilne kompanije, dok bi proizvođači smartphonea koji ostave punjač u pakiranju to mogli istaknuti kao još jedan dodatni razlog za kupovinu njihova uređaja, jer neće biti potrebe za dodatnim troškovima kupovine punjača.

Nekoliko je razloga zbog kojih bi se Apple, Samsung, a možda i ostale kompanije mogle odlučiti na takav potez.

Jasno, prvi i najvažniji su uštede jer bi cijena samog telefona vjerojatno bila ista, dok ne bi bilo troškova punjača i slušalica, a uštedjeli bi nešto novaca i na pakiranju koje će biti manje.

Također, smanjuju se i troškovi prijevoza, kao što se i pomaže okolišu jer se tako stvara manje e-otpada.

No ono što je naročito zanimljivo, a naglasili su na The Vergeu, jest da bi izbacivanje punjača iz pakiranja mogao biti prvi korak prema iPhoneu koji neće imati nikakvih utora za povezivanje s kablovima.

Sve više korisnika ionako već sluša glazbu putem bežičnih slušalica, a u budućnosti bi i telefone mogli puniti samo bežično, bez povezivanja kablovima sa strujnom utičnicom.

Kopirati
Drag cursor here to close