Inicijativa

Tehnološke kompanije i svjetski čelnici u borbi protiv terorizma

Broj zemalja koje podržavaju inicijativu porastao je na 48 zemalja i 3 međunarodne organizacije, navodi se u priopćenju.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 09. 2019. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski čelnici udružili su se s tehnološkim kompanijama, uključujući Facebook, YouTube i Google, kako bi osnovali organizaciju za borbu protiv terorističkih i ekstremističkih sadržaja na mreži, objavila je u ponedjeljak novozelandska premijerka Jacinda Ardern.

Novi samostalni globalni internetski forum za borbu protiv terorizma (GIFCT) ometat će terorističke i nasilne ekstremističke upotrebe društvenih mreža, Ardern je objasnila u Ujedinjenim narodima u New Yorku.

Ardern je pozvala internetske kompanije na akciju nakon što je terorist koji je počinio strašan pokolj u novozelandskim džamijama ovoga proljeća, svoj krvavi pohod prenosio je uživo putem interneta.

Zatim su isječci "kopirani i ponovno učitavani u neviđenim razmjerima", priopćeno je u zajedničkoj izjavi Arderna i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Broj zemalja koje podržavaju inicijativu porastao je na 48 zemalja i 3 međunarodne organizacije, navodi se u priopćenju.

Ardern je rekla da će novi protokol za odgovor na krizu pomoći vladama i tehnološkim kompanijama nakon terorističkih i ekstremističkih napada da koordiniraju i upravljaju napadima putem interneta.

Kopirati
Drag cursor here to close