Nadogradnja

Svi Nokijini mobiteli dobit će Android Pie

HMD Global je potvrdio kako će sve Nokije dobiti nadogradnju na najnoviju inačicu Androida – Android Pie.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 08. 2018. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je početkom prošlog tjedna objavio najnovije izdanje Android platforme – Android 9.0, odnosno Android Pie.

Time je ujedno započelo i novo poglavlje vezano uz fragmentiranost Android platforme. Podsjetimo, da je prema aktualnim Googleovim podacima do nedavno najnoviji Android 8.1 Oreo imalo tek nešto više od 12% Android uređaja.

Naime, tek pojedini mobiteli koji su predstavljeni tijekom prve polovine 2018. godine dobit će nadogradnju na Android Pie (Sony, HTC) dok će ostali ostati na sada već starom Androidu Oreo, javlja Bug.hr.

Štoviše čak bi i neki novi mobiteli trebali stići sa Oreom, (HTC U12 Life) unatoč tome što je Google predstavio novu inačicu.

Čini se kako je jedini proizvođač mobitela koji je obećao nadogradnju na Android Pie za sada HDM Global, odnosno Nokia.

Istina isto je obećao i Essential, no kako oni imaju tek jedan mobitel iza sebe, neće im biti odveć teško osigurati nadogradnju pa ih nećemo previše isticati.

Ali Nokia ima malo veći broj mobitela iza sebe - Nokia 1 (Android Go), Nokia 2, Nokia 2.1 (Android Go), Nokia 3, Nokia 3.1, Nokia 5, Nokia 5.1, Nokia 6, Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7, Nokia 7 Plus, Nokia 8, Nokia 8 Sirocco, Nokia X6 i Nokia X5.

Nokia za sada nije objavila točan termin kada će Android Pie nadogradnja stići na ove uređaje, ali je jedno sigurno – stići će. Kao prvi Nokijin mobitel koji bi trebao dobiti Android Pie spominje se Nokia 7 Plus koji je za sada i jedini model koji je dio Developer Preview programa.

Također za očekivati je kako će Android Pie nadogradnja najprije stići na Nokije iz Android Go i Android One programa, nego na Nokije iz takozvanog redovnog programa.

Kopirati
Drag cursor here to close