Virtualno

Summit o tehnološkoj sigurnosti otvorio ključne teme budućnosti

Klein je izjavio da je nova digitalna infrastruktura počela da se razvija uporedno sa cloud, 5G, IoT i AI, te očekuje da će biti pokretač oporavka globalne ekonomije.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 05. 2021. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 4. do 6. svibnja održana je konferencija i panel virtualnih događaja na Summitu o sigurnosti. Summit je obuhvatio teme koje se tiču sigurnosti i informacijsko-komunikacijskih tehnologija u pametnom i sigurnom gradu, automatizacije zgrada i kuća, siber sigurnosti, kao i mobilnosti i industrijskog IoT-a.

Radoslaw Kedzia, potpredsjednik kompanije Huawei Technologies za srednjoistočnu Europu i nordijsku regiju, održao je glavni govor pod nazivom ''Industrijska revolucija kroz tehnologiju''.

Tijekom svog govora, gospodin Kedzia, objasnio je utjecaj globalne pandemije na digitalnu transformaciju, značaj ulaganja u istraživanje i razvoj, kao i značaj digitalne inkluzije, sigurnosti i pouzdanosti, zaštite životne sredine i zdravog ekosustava.

Tijeko zadnjih 10 godina, Huawei Technologies je uložio vise od 100 milijardi američkih dolara u R&D (istraživanje i razvoj), te planira u periodu 2021 – 2026 godina uložiti dodatnih 100 milijardi američkih dolara za razvoj novih tehnologija.

Foto: PR

Pored toga, naglasio je da se Huawei fokusira na podršku razvoju mladih talenata, otvaranje novih radnih mjesta i razmjenu znanja. Huawei veliku važnost daje projektima kao što su „Seeds for the future” i „Huawei ICT Academy”.

„Seeds for the future” je globalni CSR projekt koji za cilj ima razvoj lokalnih mladih talenata kroz obrazovanje, te je do sada uspješno implementiran u više od 150 zemalja širom svijeta, a Huawei BIH provodi „Seeds for the future“ projekat u suradnji sa sveučilištima u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru.

Također, Huawei ICT Academy je projekt koji podrazumijeva kontinuiranu suradnju s akademskim institucijama i promociju razmjene znanja.

Gospodin Kedzia je također predstavio prednosti smart mining-a i pametnog obrazovanja, naglasivši da će obje industrije biti poboljšane upotrebom tehnologije, kao i mnoge druge industrije.

Na kraju svoga govora, gospodin Kedzia je naglasio da zdrava konkurencija uvijek vodi prema napretku, te poboljšanoj usluzi za krajnje korisnike.

Tijekom Summita o sigurnosti, gospodin Yoann Klein, viši savjetnik za siber sigurnost u Huawei centru za transparentnost siber sigurnosti u Bruxellesu, održao je panel na temu ''Raditi zajedno na izgradnji potpuno povezanog, sigurnog inteligentnog svijeta''.

Klein je izjavio da je nova digitalna infrastruktura počela da se razvija uporedno sa cloud, 5G, IoT i AI, te očekuje da će biti pokretač oporavka globalne ekonomije.

Foto: PR

Stalne cloud inovacije kao i inovacije u računarstvu i infrastrukturi podataka danas predstavljaju snagu za sveprisutnu i sveprožimajuću inteligenciju.

Ovakva digitalizacija se sve više oslanja na prilagodljive, integrirane, suradničke, komplementarne ekosustave, a jedan od njih je i siber sigurnost.

''Siber sigurnost jedan je od najvažnijih temelja našeg budućeg sigurnog inteligentnog svijeta'', izjavio je gospodin Klein.

Tijekom drugog dana Summita, gospođa Nada Tubić, marketing menadžer kompanije Huawei, predstavila je studiju slučaja ''Razvoj informacijskih sustava radi pojednostavljenja EuroPoint financijskih usluga i poboljšanja iskustva kupaca''.

Gospođa Tubić istaknula je da postoji sve veća potreba za novom, konkurentnom ponudom usluga u skladu s trendovima FinTech industrije i da Huawei gradi IT infrastrukturu budućnosti.

''Financijski podaci su izuzetno važni i sve je brže kada se financijski podaci povežu'', rekla je gospođa Tubić.

Kopirati
Drag cursor here to close