Samsung priprema nove mobitele

Što možemo očekivati od Galaxyja S9 i S9+

U Samsungu marljivo rade na novoj generaciji telefona Galaxy S s kojim namjeravaju osvojiti mobilno tržište.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 11. 2017. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće mobilne kompanije već su predstavile svoje najjače adute za ovu godinu i, dok se nadaju kako će prodaja i prihodi u posljednjem ovogodišnjem kvartalu kada se tradicionalno najviše kupuje i troši biti što veći, polako se okreću 2018. i novim generacijama aktualnih modela.

Tako već za nekoliko mjeseci možemo očekivati nasljednika jednog od najboljih pametnih telefona ove godine – Samsungova Galaxyja S8/S8+, a iako iz kompanije ne žele govoriti ništa o ovim telefonima i datumu njihova predstavljanja, glasine i dosadašnje iskustvo govore da ih možemo očekivati tijekom ožujka.

Prema dosad objavljenim glasinama, Galaxy S9 i S9+ bit će napravljeni od aluminija i stakla, imat će zakrivljene rubove ekrana te će biti prilično slični ovogodišnjim modelima. Što se dijagonala ekrana tiče, još nije poznato hoće li biti identične kao i kod osmica (5,8 i 6,2 inča) ili će, vjeruju neki analitičari, biti malo veće, piše Zimo.co.

Kao i uvijek kada su u pitanju nove generacije Samsungovih top-modela, tako će i nova generacija Galaxyja S imati najjači procesor – Qualcommov Snapdragon 845 (koji još nije predstavljen i njegovo predstavljanje očekujemo u prosincu) koji će biti snažniji, energetski učinkovitiji, imat će poboljšanu sigurnost te još bolju mogućnost procesiranja fotografija i videozapisa.

Trenutno još nema informacija o količini RAM-a koju će ovi uređaji imati – prošlogodišnji modeli imali su 4 GB RAM-a, dok je Note 8 imao 6 G RAM-a, tako da bi i S9 imao imati 6 GB RAM-a. Što se kamera tiče, rezolucija dvije stražnje kamere trebala bi iznositi 16 MP, što bi bilo povećanje u odnosu na 12 MP kamere sa S8 i S8+.

Za sve ljubitelje serije Galaxy S, a koji ipak ne vole prevelike ekrane, čini se kako Samsung sljedeće godine priprema jedno iznenađenje (naravno, govorimo o glasinama, a ne potvrđenim informacijama) – Galaxy S9 Mini.

Ovaj bi smartphone, uz odličan hardver, trebao imati ekran dijagonale 5 inča te bi treabo privući korisnike kojima su modeli s 5,8-inčnim i većim ekranima preveliki. Operativni sustav na kojem će raditi novi Samsungovi modeli bit će Android Oreo, a do predstavljanja ovih telefona možemo očekivati brojne nove glasine oko njihovih opcija i mogućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close