HMD Global

Stiže najjača Nokia

Nadolazeća Nokia imat će zakrivljeni OLED ekran koji će zauzimati gotovo cijeli prednji dio telefona, radit će na Snapdragonu 835 te će dolaziti s Androidom 8.0 Oreo
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 12. 2017. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HMD Global, kompanija koja je otkupila prava na korištenje legendarnog Nokijinog branda, uskoro planira predstaviti svoj najjači telefon – Nokiju 9. 

Dok se Nokia 8 može pohvaliti s odličnim hardverom (Snapdragon 835 i 6 GB RAM-a) i zanimljivim opcijama, za razliku od drugih ovogodišnjih top modela, ovaj smartphone nema ekran od ruba do ruba (a riječ je o LCD-u, ne sve popularnijem OLED ekranu) tako da se ipak čini malo zastario u odnosu na nove Galaxyje, iPhone X i druge top modele.

Ipak, za sve koji i dalje imaju nostalgiju za ovim brandom te razmišljaju o kupovini njihovog smartphonea, stižu dobre vijest – prema posljednjim glasinama Nokia 9, koju bi ova kompanija trebala predstaviti tijekom sljedeće godine, u skladu s tržišnim trendovima imat će OLED ekran od ruba do ruba koji će zauzimati većinu prednjeg dijela ekrana, piše Zimo.co.

Dijagonala ekrana iznosit će 5,5 inča (za proizvodnju OLED ekrana bit će zadužen LG), imat će Snapdragon 835 (što je zanimljivo jer top modeli sljedeće godine radit će na njegovom nasljedniku, Snapdragonu 845), imat će dvije stražnje kamere rezolucije 12 i 13 MP te prednju 5 MP kameru za selfije.

Trenutno još nije poznata količina memorije, no ako je Nokia 8 imala 6 GB, onda isto možemo očekivati i od devetke, a od ostalih opcija treba još spomenuti i bateriju kapaciteta 3250 mAh, 128 GB prostora za pohranu podataka te posljednju verziju Androida, 8.0 Oreo.

S devetkom HDM Global zaokružit će cjelinu na mobilnom tržištu jer će u ponudi imati telefone za svakoga – od uređaja niže kategorije i pristupačne cijene poput Nokije 2 i 3, preko solidne Nokije 6 pa do modela 8 i nadolazeće Nokije 9 s kojim bi ova kompanija trebala konkurirati najjačim kompanijama poput Samsunga i Applea.

Kopirati
Drag cursor here to close