Huawei

Stigli službeni renderi serije pametnih telefona Mate 30

Nakon brojnih tehničkih podataka, leakeri su ovog puta objavili i rendere dijela uređaja iz dolazeće serije Mate 30.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 09. 2019. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnjih mjeseci se u medijima dosta toga moglo saznati o Huaweijevim pametnim telefonima iz buduće serije Mate 30. 

Sada pred gotovo sam početak službenog događaja na kojemu će Huawei otkriti ovogodišnje modele iz serije Mate, stiže i par rendera te jedan službeni teaser, za najsnažniji model - Porsche Edition. Renderi sugeriraju kako će svaki model imati drugačiji zaslon. Mate 30 Pro imat će Waterfall zaslon koji se „preljeva“ na rubovima, pod kutom od gotovo 90 stupnjeva, dok će Mate 30 i Mate 30 Lite imati klasične zaslone s ravnim bočnim stranicama, piše Bug.hr.

Foto: Huawei / Mate 30

Na službenom renderu za Mate 30 Pro vidi se kako će unatoč novom Waterfall zaslonu ipak biti zadržane i fizičke tipke. Naime, jedna od glasina govorila je kako će zbog navedenog zaslona, Huawei izbaciti fizičke tipke te kako će se za rad s uređajem koristiti isključivo tapkanje po zaslonu i geste.

Nadalje, Mate 30 Pro i Mate 30 imat će ureze na gornjem rubu zaslona, a Mate 30 Lite rupu u gornjem lijevom kutu. Unutar ureza i rupa bit će standardno smještene prednje, takozvane selfie, kamere, a kod prva dva modela i 3D ToF senzori.

Foto: Huawei / Mate 30 Pro

Što se dizajna tiče, dok su Mate 30 Pro i Mate 30 modeli dobili novi dizajn sa stražnjim kamerama smještenim u krug, Mate 30 Lite je dobio kućište od mobitela nova 5i Pro. Za očekivati je da će mu i specifikacije biti iste, no o tome ćemo više znati za koji dan, 19. rujna 2019.

Mate 30 Porsche Design dobio je poboljšan izgled u odnosu na prošlogodišnji model. I dalje je prisutna koža sa stražnje strane, no „trkaće trake“ ne idu cijelom dužinom kućišta veće predstavljaju svojevrstan otok. U ponudi će biti i posebno kućište koje će dio „trkaće trake“ moći iskoristiti kao postolje. Sudeći prema renderu, Mate 30 Porsche Desing imat će 3,5-milimetarski audio port, piše Bug.hr.

Foto: Huawei / Mate 30 Porsche Design

Sa softverske strane očekuje se AOSP inačica Androida, bez Google Playa i Google servisa. No, isti će se moći instalirati naknadno. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Huawei ponuditi kakvu aplikaciju kojom bi korisnicima taj korak olakšao.

Kopirati
Drag cursor here to close