Na radost iPhoneovaca

Stigao iOS 12.1.4 koji riješava problem s FaceTimeom

Apple je izdao novu inačicu iOS-a – 12.1.4 kojom na svojim mobilnim uređajima ispravlja velik bug koji je omogućavao prisluškivanje korisnika preko FaceTimea.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 02. 2019. u 14:36 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je izdao novu inačicu iOS-a brojčane oznake 12.1.4. Dotična donosi ispravak sigurnosnog buga koji je omogućavao prisluškivanje korisnika preko FaceTimea bez da su se prethodno javili poziv.

Podsjetimo, sigurnosni bug koji je stigao s iOS-om 12.1 otkriven je tek krajem prošlog mjeseca i omogućavao je prisluškivanje korisnika preko FaceTimea. Zbog buga unutar koda svatko tko je to htio mogao je prisluškivati bilo koga na vrlo jednostavan način.

Bilo je dovoljno pozvati neku osobu preko FaceTimea i za vrijeme dok se osoba nije javila na poziv dodatni „novu“ osobu u razgovor, no umjesto broja druge osobe trebalo je upisati vlastiti telefonski broj. Nakon toga uključio bi se mikrofon kod pozivane osobe i moglo se čuti što dotična osoba, radi, govori i slično, piše Bug.hr.

Da se radi o vrlo ozbiljnom propustu najbolje se moglo vidjeti po promptnoj reakciji Applea koji je onemogućio grupne pozive za sve korisnike dok ne isprave bug. Par dana kasnije Apple je riješio problem na serverskoj strani, a sada i na korisničkoj strani. Preporuka je da se nadogradnja 12.1.4 instalira čim prije na sve podržane uređaje, a to su iPhone 5s i noviji, iPad Air i noviji, te iPod touch 6. generacije.

iOS 12.1.4 sa sobom donosi i neke druge ispravke koje se tiču Foundation frameworka, IOKita, te Live Photosa u FaceTimeu o kojima možete saznati više na Appleovim službenim internetskim stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close