Poslovanje

'Sony' se seli zbog Brexita

U priopćenju se navodi da će ovim potezom biti izbjegnuta carinska pitanja povezana sa istupanjem Britanije iz europskog bloka.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 01. 2019. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Sony" će preseliti svoj europski centar iz Velike Britanije u Nizozemsku  da bi izbjegao poremećaje u poslovanju usljed "Brexita", priopćila je japanska kompanija.

U priopćenju se navodi da će ovim potezom biti izbjegnuta carinska pitanja povezana sa istupanjem Britanije iz europskog bloka. 

Uprkos preseljenju svog sjedišta, "Sony" neće premještati zaposlene, niti aktualne poslove koji se obavljaju u Britaniji, prenio je BBC. 

Velika Britanija će napustiti EU u ožujku, ali dvije strane još nisu usuglasile uvjete razlaza. 

Japanski premijer Shinzo Abe je tijekom  nedavne posjete Britaniji rekao da bi "Brexit" mogao nanijeti štetu japanskim firmama, koje u ovoj zemlji zapošljavaju oko 150.000 ljudi. 

Glasnogovornik  "Soniya" Takashi Lida rekao je agenciji AFP da će preseljenjem sjedišta kompanija imati bazu u EU, pa će uobičajene carinske procedure biti važiti za "Sonijeve" poslove u Europi kada Britanija napusti blok. 

"Sonijev" suparnik "Panasonic" već je preselio svoje sjedište u Amsterdam, najviše zbog poreznih problema koji mogu nastati povodom "Brexita". 

Još nekoliko japanskih firmi, uključujući "MUFG", "Nomura holdings", "Daiva securitys" i "Financijsku grupu Sumitomo Micui" priopćile su da planiraju izmjestiti iz Londona svoje glavne centre, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close