Predstavljanje 2020.

Sony priprema Xperia F, svoj prvi smartphone sa savitljivim zaslonom

Prema pisanju stranice MySmartPrice i tvrtka Sony sprema svoj smartphone sa savitljivim zaslonom pod imenom Xperia F koji bi trebao biti predstavljen iduće godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 05. 2019. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se njihov mobilni odjel već duže nalazi u problemima Sony na sve načine nastoji reformirati odjel kako bi se vratio na put profitabilnosti. Jedna od mjera čini se bit će smanjenje zaostatka za ostalim proizvođačima na tržištu što se tiče tehnoloških dostignuća.

Prema pisanju internetske stranice MySmartPrice, Sony već radi na vlastitom pametnom telefonu koji sadrži savitljivi zaslon, po uzoru na proizvođače kao što su Samsung, Xiaomi i LG (potonja dva proizvođača tek rade na svojim modelima sa savitljivim zaslonima, dok je Samsung svojeg već predstavio te potom privremeno povukao zbog tehničkih problema), javlja Bug.hr.

Sonyjev pametni telefon sa savitljivim zaslonom trebao biti dobiti ime Xperia F (pri čemu slovo F označava pojam savitljiv odnosno foldable). Xperia F trebala bi koristiti Samsungov savitljivi OLED zaslon.

Uz novi Xperia F veže se i informacija da će podržavati 5G mobilne mreže. Sonyjev pametni telefon sa savitljivim zaslonom mogao bi biti predstavljen na MWC sajmu u Barceloni iduće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close