Virtualna stvarnost

Sony predstavio nove PlayStation kontrolere: Ovo niste očekivali!

Novi kontroleri mnogo više podsjećaju na nedavno predstavljene Touch kontrolere za Oculus Quest 2, jer posjeduju palicu za koju se drže i plastične sferične štitnike koji obuhvaćaju šaku.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 03. 2021. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz novu generaciju konzole javila su se raznorazna govorkanja kako bi Sony uskoro mogao predstaviti novu generaciju kompleta za virtualnu stvarnost.

Sony je današnjom objavom potvrdio kako PSVR2 dolazi za PlayStation 5 konzolu, predstavljajući novu generaciju kontrolera, značajno drukčiju od prethodne.

Ono što Sony još uvijek nije otkrio je kako će izgledati naočale.

Novi kontroleri mnogo više podsjećaju na nedavno predstavljene Touch kontrolere za Oculus Quest 2, jer posjeduju palicu za koju se drže i plastične sferične štitnike koji obuhvaćaju šaku.

Spomenuta tehnologija adaptivnog okidača predstavljena na DualSense kontrolerima za PlayStation 5 i ovdje je prisutna, a omogućava da je prenose brzina i stupanj pritiska okidača na akcije u igri, prenosi Smartlife.

 

Novi kontroleri posjeduju vibro-motore koji su tu za povratnu informaciju ka korisniku, kao i detekciju dodira prsta, tako da igra zna gdje vam se nalaze prsti čak i kada ne pritišću nijedno dugme. Zahvaljujući ovoj opciji moći ćete da pravite prirodniju gestikulaciju u igri svojim rukama.

Foto: Smatrlife / Novi kontroleri

Predstavnici planiranja PlayStation platforme su izjavili da će razvojni timovi uskoro dobiti prototipove novih kontrolera, kako bi nastavili da rade na razvoju novih igara, i kako bi kreativnost došla do izražaja.

Iako naočale još uvijek nisu otkrivene, ono što su potvrdili predstavnici kompanije Sony je da će koristiti samo jedan kabl, imati veću rezoluciju i značajno unaprjeđenije vidno polje u odnosu na prethodnu generaciju.

Iako ćemo do premijere novog seta za VR morati da čekamo najvjerojatnije sljedeću godinu, jasno je da Sony shvaća značaj ovog projekta i da stalno surađuje sa razvojnim timovima, kako bi korisnicima pružili jedinstveno iskustvo u igrama.

Kopirati
Drag cursor here to close