Precizniju od Appleovog Face ID-a

Sony donosi tehnologiju laserskog prepoznavanja lica

Za razliku od Appleove 3D kamere s IR senzorom, što u različitim varijantama koriste još Huawei i Xiaomi, nova Sonyjeva tehnologija se temelji na pulsirajućem laseru koji mjeri udaljenost i vrijeme potrebno za odbijanje zrake od cilja i povrat.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 01. 2019. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Sonyjeog odjela za senzore, Satoshi Yoshihara, objavio je kako kompanija priprema novu tehnologiju za prepoznavanje lica korisnika, koja će u drugoj polovici godine biti dostupna na mobilnim uređajima.

Za razliku od Appleove 3D kamere s IR senzorom, što u različitim varijantama koriste još Huawei i Xiaomi, nova Sonyjeva tehnologija se temelji na pulsirajućem laseru koji mjeri udaljenost i vrijeme potrebno za odbijanje zrake od cilja i povrat. Radi se o principu sličnom eholokaciji, odnosno biosonaru, kakvog u prirodi koriste šišmiši, kitovi i dupini, piše Mob.hr.

U Sonyju navode da ova tehnologija omogućuje osjetno preciznije mapiranje lica korisnika, što automatski jamči veću razinu sigurnosti, a radit će i na udaljenosti od pet metara. Nismo sigurni hoće li se potonji podatak zaista primijeniti u praksi, jer to baš i ne bi bilo pametno, upravo iz sigurnosnih razloga.

Kopirati
Drag cursor here to close