''Čupa'' ih Play Station

Sony bilježi rekordni profit, no mobilni odjel i dalje ima lošu prodaju

Sony će prema predviđanjima zabilježiti rekordni operativni profit od 7,72 milijarde dolara, što je rezultat koji će se postići zahvaljujući odjelu za PlayStation, kao i odjelima za film i glazbu.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 10. 2018. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Sony objavila je svoja predviđanja koja se tiču financijskih rezultata za ovu godinu. Japanska tvrtka će zabilježiti operativni profit u iznosu od 7,72 milijarde američkih dolara, što je za 30% više u odnosu na predviđanja iz srpnja ove godine.

Veći operativni profit bit će zabilježen ponajprije zahvaljujući dobroj prodaji PlayStation igraćih konzola te pripadajućih igraćih naslova. Rast operativnog profita bit će i zasluga dobrog poslovanja Sonyjevih odjela za film i glazbu.

Druga strana priče je Sonyjev odjel za mobilnu telefoniju, u razdoblju od travnja do lipnja ove godine Sony je prodao samo 2 milijuna mobilnih uređaja, javlja Bug.hr.

Ta je brojka bila još gora u razdoblju od srpnja do rujna ove godine kada je japanska tvrtka prodala samo 1,6 milijuna mobilnih uređaja.

Bilježi se pad prodaje mobilnih uređaja u Europi, Južnoj Americi i Bliskom istoku. Godišnja predviđanja o prodaji mobilnih uređaja prvotno su predviđala prodaju 9 milijuna mobilnih uređaja, no to je sad promijenjeno te se očekuje godišnja prodaja od oko 7 milijuna mobilnih uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close