Afera na pomolu?

Snapchatovi zaposlenici imali su pristup korisničkim računima

Prema pisanju internetske stranice Motherboard, zaposlenici Snapa imali su putem alata SnapLion mogućnost uvida u privatne i osjetljive podatke korisnika Snapchata.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 05. 2019. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek popularna mobilna aplikacija Snapchat došla je pod povećalo javnosti nakon što je internetska stranica Motherboard objavila informacije o privatnosti korisnika te aplikacije.

U izvješću Motherboarda spominje se kako su pojedini zaposlenici Snapa, tvrtke koja stoji iza Snapchata, navodno imali mogućnost uvida u osjetljive privatne podatke korisnika putem posebnog alata nazvanog SnapLion.

Spomenuti alat razvijen je kako bi se zadovoljili eventualni zahtjevi za korisničkim podacima od strane vlasti. Ova navodna zloupotreba korisničkih podataka bila je ograničenog karaktera te se odvijala prije nekoliko godina, javlja Bug.hr.

Specificira se kako se radi o podacima kao što je trenutačna lokacija korisnika, njegov telefonski broj te adresa elektroničke pošte. Izvješće ne spominje konkretne slučajeve zloupotrebe korisničkih podataka, dok Snapchat zasad nije dao nikakvu službenu izjavu koja se tiče ove priče.

Kopirati
Drag cursor here to close