Privlačenje oglašivača

Snapchat otvara marketinšku platformu svim igračima u svijetu oglasa

Matična kompanija Snap se nada da će ovaj potez privući više oglašivača na njihovu platformu.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 02. 2018. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snapchat se odlučio da otvori svoj marketinški API za sve brendove, agencije i tehnološke platforme. Ovaj potez znači da će sada sve kompanije, bile one velike ili male, biti u mogućnosti da koriste Snap-ove tehnologije kako bi automatizirali svoje oglašivačke napore, ili kako bi izgradili i prodavali alate koje će koristiti brendovi.

Sami oglašavači već od prošle godine su mogli pristupiti alatima za kupnju oglasa ove aplikacije, javlja portal Media-marketing.com.

Međutim, sa ovom najnovijom najavom iz Snapchata, one privilegije koje su prethodno bile rezervirane samo za nekoliko tehnoloških partnera (kao što je mogućnost da brendovi integriraju vanjske skupove podataka za bolje ciljanje publike, ili opcije za maloprodajne trgovce da automatski optimiziraju ili uklanjaju oglase za proizvode na temelju trenutne dostupnosti) sada će biti dostupne svima.

Ovaj potez kompanije Snap uslijedio je nakon snažnog rasta prihoda, i povećanja broja korisnika koje su naznačili u nedavnom izvještaju za četvrti kvartal 2017. godine.

Lideri kompanije smatraju kako su oba ova rezultata plod njihovog ulaganja u oglašivačke tehnologije, i bolje pozicije među velikim i malim oglašivačima.

Direktor Snap-a, Evan Spiegel, izjavio je u prvoj godišnjoj prezentaciji poslovanja ove sedmice kako je u četvrtom kvartalu prošle godine preko 90% oglasa na ovoj platformi bilo kupljeno programatično, dok je direktor Snap-ovog programa prihoda James Borow rekao kako su „pažljivo slušali“ mišljenja nezavisnih strana.

Također je rekao kako će marketinški API „pružiti svakom programeru alate za izgradnju rješenja za Snapchat oglase koji najbolje funkcioniraju za njih i njihove klijente“, neizravno nagovještavajući kako se Snap nada da će ovim potezom privući više oglašivača na svoju platformu usred rastuće konkurencije od strane Instagrama i drugih.

Kopirati
Drag cursor here to close