Pametni telefon

Sljedećeg tjedna stiže Xiaomijev Mi 9

20. veljače nećemo upoznati samo nove Samsungove Galaxyje, već i Xiaomijev flagship - Mi 9 koji će tog dana također biti predstavljen javnosti.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 02. 2019. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do sada je bio običaj da kada velike tvrtke predstavljaju svoje mobitele (Samsung i Apple) manje to ne čine.

Razlog tomu je jednostavan – vjerojatnije je da će tehnološki novinari pohrliti prije na događaj kojeg održava velika tvrtka nego neka manja, čime bi njihovi uređaji mogli proći nezapaženo.

No, trendovi se s godinama mijenjaju – mobiteli umjesto s ravnim dolaze sa zaobljenim zaslonima na kojima se nalaze urezi i rupe, neki od njih će uskoro stići i sa savitljivim zaslonima, a ni broj kamera na modernim mobitelima odavno nije jednoznamenkast.

Shodno tomu ni manje tvrtke više ne vode računa o datumima već za predstavljanje svojih uređaja odabiru iste termine kao i velike.

Koliko god se takav potez činio kao pucanj u vlastitu nogu, on to i nije. Naime, Xiaomi je odabirom istog datuma za predstavljanje flagshipa Mi 9 (20. veljače) kao i Samsung za nove Galaxyje S i Galaxy Fold dobio na dodatnoj pozornosti medija. Ujedno će i doznati kolika će zainteresiranost medija i javnosti biti za novi Mi 9 naspram novih Galaxyja, jalja Bug.hr.

Na službenom plakatu vidi se samo dio stražnje strane uređaja dok je ostatak uređaja skriven pomoću zaštitne maske. No, i taj manji dio je dovoljan za potvrdu ranijih glasina kako će Mi 9 stići u konfiguraciji s tri stražnje kamere.

Na službenom plakatu vidi se još kako su tipke za regulaciju glasnoće te uključivanje/isključivanje mobitela smještene s desne bočne strane dok se s lijeve strane nalazi samo jedna tipka. Vjeruje se kako će ona služiti za pokretanje Xiaomijevog virtualnog asistenta (Xiaoai).

Čini se kako autor neslužbenog rendera (uvodna fotografija) nije previše pogriješio vezano uz dizajn uređaja. Naime, čini se kako je stražnja strana uređaja identična onoj kakvu će imati finalni proizvod. Jedino, je autor malo pogriješio vezano u prednju stranu, točnije pogriješio je u vezi notcha kojeg je zamislio više uglatim, dok će u stvarnosti biti u obliku kapljice vode.

Tako barem sugeriraju prve prave fotografije Xiaomijeve devetke, a koje su ovih dana procurile na Internet.

Kako je riječ o flagship modelu za ovu godinu, očekuje se kako će se Mi 9 temeljiti na Snapdragonu 855, Androidu 9.0 te kako će imati barem 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Takvu je barem konfiguraciju hardvera i softvera detektirao Geekbench početkom siječnja 2019. godine kada se Mi 9 još uvijek spominjao pod svojim kodnim nazivom – Cepheus.

Kopirati
Drag cursor here to close