Google slijedi trend budućnosti

Sljedeće godine stiže prvi savitljivi Pixel

Nakon Samsunga, Huaweija i Motorole, i druge velike tehnološke kompanije kreću u osvajanje tržišta telefona sa savitljivim ekranima.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 08. 2020. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su se početkom prošle godine na tržištu pojavili prvi savitljivi telefoni, pojavila se informacija o Googleovim planovima na tom tržištu. No iako su iz te kompanije potvrdili kako eksperimentiraju s tehnologijom, tada su komentirali kako nema potrebe za takvom vrstom telefona, već je više riječ o uređajima koje bi bilo lijepo imati.

Nove informacije govore kako su Googleovci, čini se, ipak promijenili mišljenje i pripremaju se za lansiranje svog prvog pametnog telefona sa savitljivim ekranom.

Podaci koji su procurili na internet odnose se na sve modele koje američka kompanija planira lansirati tijekom 2021. Jedan od njih je i nasljednik Pixela 4a (Pixel 5a) koji je predstavljen prije nekoliko dana, zatim dva modela Pixel 6 te još jedan telefon sa savitljivim ekranom.

Ta tri modela na tržištu ne treba očekivati prije posljednjeg kvartala 2021., dakle tek za godinu i nekoliko mjeseci.

Detaljnije informacija o savitljivom Pixelu nisu poznate pa tako samo možemo nagađati hoće li se otvarati kao Galaxy Fold ili poput klasičnih preklopnika, što je forma koju koriste Galaxy Z Flip i novi Motorolin Razr.

Također, bit će zanimljivo vidjeti i kakva će biti cijena Googleova smartphonea jer dosadašnji modeli savitljivih telefona namijenjeni su samo onima dubljeg džepa, javlja Zimo.

Za one koji će sljedeće godine tražiti neko cjenovno pristupačnije rješenje, od Googleovih telefona svakako će najzanimljiviji biti Pixel 5a. Prema dokumentima koji su procurili, to će biti smartphone srednje ili niže kategorije čije predstavljanje možemo očekivati tijekom drugog kvartala 2021. uz vjerojatnu cijenu oko 350 dolara.

Još jedna novost vezana uz Googleove telefone odnosni se na početak prodaje modela Pixel 4a 5G i Pixel 5. Ranije su iz kompanije objavili kako će se na tržištu pojaviti tijekom jeseni, a podaci objavljeni na stranici 9to5 Google kažu da bi to moglo biti 8. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close