Napokon!

Skype za Android i iOS dobio mogućnost snimanja poziva

Microsoft je pustio u opticaj novu mogućnost za Skype – snimanje video poziva na podržanim Android i iOS uređajima.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 09. 2018. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft je nedavno ponovno redizajnirao Skype. Podsjetimo, izbacio je neke manje prihvaćene mogućnosti od strane korisnika – Highlights i Capture čime je i samo sučelje aplikacije postalo preglednije. Više o tome možete pročitati ovdje.

Nakon izbacivanja starih, došao je red i na ubacivanje novih opcija. Microsoft jer na službenim internetskim stranicama objavio kako je na podržanim Android i iOS uređajima omogućio snimanje video poziva. Ovo podržanim čitajte kao – na uređaje na koje se može instalirati zadnja inačica Skypea (8.29), piše Bug.hr.

Snimanje video poziva je u potpunosti bazirano na cloudu, što znači kako vaš uređaj neće tijekom toga biti previše opterećen, a neće vam ni ponestati slobodnog prostora na uređaju. Microsoft navodi i kako je vodio računa o privatnosti svih sudionika razgovora.

Naime, nakon što netko od korisnika uključi snimanje, poruka o tome će biti prikazana i svima ostalima. Također će biti snimljeni i zasloni svih sudionika video poziva, a tijekom idućih 30 dana bit će moguće snimljeni materijal preuzeti lokalno u MP4 formatu ili ga podijeliti s drugim korisnicima.

Snimanje video poziva za sada je podržano samo na Android i iOS uređajima. Podršku za Windows 10 Microsoft je obećao kroz idućih par tjedana.

Snimanje poziva je krajnje jednostavno – potrebno je dodirnuti znak „+“ i odabrati opciju „Start Recording“. Nakon toga snimanje je započeto, a ostali sudionici poziva su obaviješteni o pokrenutom snimanju. Detaljne, pisane upute kako započeti snimanje video poziva u Skypeu možete proučiti ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close