Pametni telefon

Sharp S7 - s jednim punjenjem baterije do tjedan dana autonomije

Sharp tvrdi kako će njihov pametni telefon S7 s jednim punjenjem baterije izdržati do tjedan dana bez punjača.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 10. 2019. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Sharp S7

Sharp je na našim prostorima manje poznat po pametnim telefonima, a više po kućnoj elektronici. No to ne znači da oni ne proizvode i pametne telefone već da su većinom orijentirani na domaće, japansko tržište.

Unatoč tomu, s vremena na vrijeme pišemo i o njihovim telefonima tek toliko da vidimo u kojem se smjeru kreću u odnosu na konkurenciju. S novim S7 modelom Sharp stavlja više naglasak na autonomiju nego na sirovu snagu uređaja.

Primjerice, Sharp tvrdi kako će njegov S7 s jednim punjenjem baterije bez problema izdržati do tjedan dana bez punjača. Inače baterija je srednjeg kapaciteta – 4.000 mAh, kakvu ima i većina drugih uređaja, drugih proizvođača, javlja Bug.

Što se hardverske strane uređaja tiče Sharp S7 ne spada u donji segment, već srednji, temelji se na Snapdragonu 630, ima 5,55-inčni IGZO LCD zaslon razlučivosti 2.160 x 1.080 točaka, 3 GB RAM-a te 32 GB prostora za pohranu. Memorijske kartice su podržane do kapaciteta 128 GB.

Sa stražnje strane nalazi se samo jedna kamera, iako se vizualno čini da su ih dvije. Kamera je opremljena elektroničkom stabilizacijom slike i AI značajkama. S prednje S7 također ima samo jednu kameru – 8 MP (f/2.2). Sa softverske strane nalazi se Android 10 u Android One inačici. Sharp je obećao jednu veliku nadogradnju OS-a unutar dvije godine od izdavanja te trogodišnju podršku za sigurnosne zakrpe.

Dimenzije uređaja su 147 x 70 x 8,9 milimetara, a masa 167 grama. Na japanskom tržištu pojavit će se sredinom prosinca 2019. po za sada nepoznatoj cijeni.

Kopirati
Drag cursor here to close