Idealno za Božić

Šest skupocjenih telefona i dodataka u "ruskom kiču"

Obavezno pogledajte ove "nabrijane" telefone i slušalice optočene zlatom, kožom aligatora i djelićima dolčevite Stevea Jobsa!
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 11. 2019. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak i ako ne spadate u ljubitelje takvog stila, obavezno pogledajte ove "nabrijane" telefone i slušalice optočene zlatom, kožom aligatora i djelićima dolčevite Stevea Jobsa!

Zlatne AirPods Pro

Rusko-talijanska tvrtka koja modificira pametne telefone i dodatke bacila je pogled na nove slušalice AirPods Pro i odmah ih pozlatila.

Foto: caviar-phone.ru / Zlatne AirPods Pro

Tako su se u novoj varijanti i slušalice i njihova kutijica našli u odori od čistog zlata finoće 750. Dizajneri pritom čvrsto vjeruju da veća težina minijaturnog uređaja može biti samo prednost, s obzirom na to da autentični draguljarski proizvodi imaju težinu direktno proporcionalnu skupocjenosti nakita.

Inače, u prodaji se našao samo jedan primjerak slušalica. Cijena nije ništa manje ekskluzivna, 4,29 milijuna rubalja ili 61 tisuća eura. Htjeli biste ih kupiti? Nažalost, zakasnili ste, prodane su.

Foto: caviar-phone.ru / Apple slušalice presvučene kožom pitona i aligatora

Za nešto skromnije kupce postoje Apple slušalice presvučene kožom pitona i aligatora. Dostupne su u nekoliko boja, bijeloj, indigo plavoj, zelenoj i karamel ružičastoj. Ovaj model će vas koštati od 74 do 99 tisuća rubalja ili od 1,05 do 1,4 tisuće eura, ovisno o boji i materijalu od kojeg su slušalice izrađene.

iPhone 11 Pro s dolčevitom Stevena Jobsa

Na svakom od devet ovakvih pametnih telefona ugraviran je potpis Stevena Jobsa, poleđina uređaja asocira na prvi model iPhonea, a u znak zagrižene jabuke udjenut je "djelić čuvene dolčevite Stevena Jobsa". Logo je od crnog titanija. Iz kompanije ne navode gdje su našli odjeću bivšeg izvršnog direktora Applea, kao ni cijenu ovog uređaja.

Foto: caviar-phone.ru / iPhone 11 Pro s dolčevitom Stevena Jobsa

Samsung Fold Game of Thrones Edition Caviar se nije latio pisanja dugoočekivanog nastavka fantastične sage Georgea Martina pod nazivom "Vjetrovi zime". Umjesto toga su korice buduće knjige postavili na modificirani Samsung Fold s fleksibilnim ekranom.

Na telefonu se nalaze simboli velikih kuća Westerosa, karta Sedam Kraljevina i pozlaćeni zmajevi. Pametni telefon je kraljevski skup, 649 tisuća rubalja ili 9200 eura.

iPhone 8 Golden Russian

Još jedan ruski studio Moon Design plasirao je posebnu kolekciju pametnih telefona s grbom Rusije. Prema zamisli dizajnera, patriotizam trebaju pobuditi talijanska koža aligatora kojom je telefon presvučen i grb Ruske Federacije od čistog zlata.

Uz doplatu se mogu ugravirati inicijali naručitelja, a telefon dolazi u luksuznoj drvenoj kutiji. Cijena se kreće od 99 do 175 tisuća rubalja ili od 1,4 do 2,5 tisuća eura.

SimaPhone 6 i 6s Classic

Poznati ruski dizajner Denis Simačov i dizajnerski studio Feld&Volk plasirali su 2015. godine kolekciju iPhonea 6 s uzorcima izrađenim u poznatoj narodnoj zanatskoj tehnici hohlome. Ideja dizajnera bila je da se "nenametljivo naglase hrabar ukus i nekonvencionalni pogled na predmete svakodnevice".

Kućište je napravljeno od aluminija, a zadnji panel od safirnog stakla, ukrašenog zlatnim printom. I još nešto, "jabuka" svjetluca bez da troši bateriju. Telefon košta 159 tisuća rubalja ili 2,26 tisuća eura. Na stranici se nudi i iPhone 6s sa sličnim printom po cijeni od 129,9 tisuća rubalja, odnosno 1,8 tisuća eura. Uz to se ne nudi objašnjenje zašto je suvremeniji model jeftiniji.

Pravoslavni telefon s tipkovnicom

Za one koji više vole telefone s tipkovnicom, ali i biti drugačiji i izdvojiti se, Gresso nudi specijalnu "pravoslavnu" kolekciju u ograničenom broju od 988 primjeraka, što treba asocirati na godinu pokrštavanja Rusije. Na crkveni karakter uređaja vlasnike treba podsjeća kućište s pozlatom koja se koristi i kod kupola crkvi.

Foto:gresso.ru / Pravoslavni telefon s tipkovnicom

Na zadnjem panelu ukrašenom križem ispisano je "Spasi i sačuvaj". Po želji se svaka tipka može ukrasiti brilijantom, za što valja nadoplatiti 1,5 milijuna rubalja ili 21,3 tisuće eura. Obična verzija će vas koštati 450 tisuća rubalja, odnosno 6,4 tisuće eura.

Kopirati
Drag cursor here to close